|
U Prokopnutého bubnu Vaše oblíbená hospoda nyní již i na hexnetu!
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Gar-Mogoth

|
Zaslal: středa 09. červenec 2014 10:13 Předmět: |
|
|
Pokusím se vysvětlit na příkladu. Prodejce určí minimální cenu - dejme tomu 50 Kč. Ten, co přihazuje zadá nejvyšší cenu, kterou by chtěl zaplatit - třeba 100 Kč. Půjde ale vidět jenom, že vyhrává s cenou 50 Kč.
Pokud další přihazující nabídne cenu menší než oněch 100 Kč - třeba 80, pořád bude vyhrávat první přihazující a jen se posune aktuální cena na 80 korun. Jestli ale někdo těch 100 korun přehodí, bude v aukci vyhrávat on, aktuální cena se posune na pár korun přes stovku a jeho nejvyšší nabídka zase vidět nebude. Atd. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 09. červenec 2014 22:02 Předmět: |
|
|
Gar-Mogoth napsal: | Pokusím se vysvětlit na příkladu. Prodejce určí minimální cenu - dejme tomu 50 Kč. Ten, co přihazuje zadá nejvyšší cenu, kterou by chtěl zaplatit - třeba 100 Kč. Půjde ale vidět jenom, že vyhrává s cenou 50 Kč.
Pokud další přihazující nabídne cenu menší než oněch 100 Kč - třeba 80, pořád bude vyhrávat první přihazující a jen se posune aktuální cena na 80 korun. Jestli ale někdo těch 100 korun přehodí, bude v aukci vyhrávat on, aktuální cena se posune na pár korun přes stovku a jeho nejvyšší nabídka zase vidět nebude. Atd. |
Moc jasné mi to není. Dejme tomu, že minimální cena je 50. A zaplatí 100. B vidí, že cena byla zvýšena a zaplatí 80. Vidí, že to nestačí, tak zaplatí 120. A tedy následně vidí, že jeho cena byla přehozena, ale opět neví, o kolik, takže musí zkoušet stejným způsobem. Pochopil jsem systém? Tedy, že víš, že někdo přihodil, ale nevíš, kolik?
A co C, který přijde později? Také vidí, že minimální cena překročila 50? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gar-Mogoth

|
Zaslal: čtvrtek 10. červenec 2014 10:30 Předmět: |
|
|
Přesně tak, všichni vidí aktuální posunutou cenu, ale ne maximální - tu zná jen aktuálně vyhrávající (jestli ji vidí prodávající si nejsem jistý).
A zkoušet to takhle nikdo nemusí - většinou už potenciální kupující ví, kolik je ochotný zaplatit a rovnou tam přihodí o dost víc - buď to vyjde nebo ne. (Teda já to aspoň takhle dělám, když už mě jednou někdo přehodí. A pokud to nevyjde, tak mám aspoň dobrý pocit, že jsem o dost zvednul cenu )
A zatím jenom 230 korun... čekal bych o dost víc. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knihomol r. .303.

Založen: 25.2.2009 Příspěvky: 3211 Bydliště: Knihovna města Ostravy, C-P
|
Zaslal: čtvrtek 10. červenec 2014 11:29 Předmět: |
|
|
Počkat, a prodávající dostane tu nejvyšší viditelnou cenu, nebo tu skutečně nejvyšší nabídku? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gar-Mogoth

|
Zaslal: čtvrtek 10. červenec 2014 13:24 Předmět: |
|
|
Tu, která jde vidět |
|
Návrat nahoru |
|
 |
filom3n

|
Zaslal: úterý 29. prosinec 2015 21:11 Předmět: audioknihy - straze straze |
|
|
nemohu koupit straze straze, audioknihu, nemate nekdo eshop kde to koupit? diky, klidne na filom3n@gmail.com
chci si poslechnout a cist mne nebavi
dekuji |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 05. leden 2016 17:17 Předmět: Re: audioknihy - straze straze |
|
|
filom3n napsal: | nemohu koupit straze straze, audioknihu, nemate nekdo eshop kde to koupit? diky, klidne na filom3n@gmail.com
chci si poslechnout a cist mne nebavi
dekuji |
V češtině vyšly jako audiokniha pouze prvních pět knih, takže Stráže! Stráže! nikde nekoupíš. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|