Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Trilien Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pondělí 26. červenec 2010 4:54 Předmět: |
|
|
Já mám na obálkách ráda Kirbyho.
Křivosti a kudrliny. Barvy. Nic uhlazeného! Akce!
Akorát že Kirbyho obálky často prozradí více než je třeba ještě před tím, než knihu začnete číst.
Ale na čarodějky od pana Kidbyho nedám dopustit! Ty se povedly přesně podle mých představ.
A pokud mám sama za sebe vybrat pouze jednu nejlepší obálku... asi Zloděj času. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rubína

Založen: 14.6.2009 Příspěvky: 1425 Bydliště: ostrůvek s jednou palmou
|
Zaslal: pondělí 26. červenec 2010 10:46 Předmět: |
|
|
citace: | Ale na čarodějky od pana Kidbyho nedám dopustit! |
Na těch od Kirbyho miluji ty pruhované punčochy.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eva Koščová

|
Zaslal: pondělí 26. červenec 2010 18:28 Předmět: |
|
|
Je fakt, že už jsem přemýšlela o tom jak se to povedlo, že oba mají rozdíl ve jméně jen v jednom písmenu.
Je to náhoda?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crowley

|
Zaslal: neděle 16. leden 2011 13:43 Předmět: |
|
|
Co se týče stylů obou autorů tak u Joshe se mi líbí pohyb v jeho dílech, emoce. Obálka je jeden obraz konkrétního momentu v knize a rád ten Moment hledám. Paulovy obrázky vystihují spíš povahy postav, člověk se na tu postavičku podívá a čte ji jako knihu. U Akademiků jsem často koukal na obálku a říkal si: "jo, tak tohle je Hašt, tohle Lia a tenhle bude Rozšafín"
Oba k Pratchettovi sednou jak prdel na hrnec, dámy prominou. A jak se říká, Krájl je mrtev, ať žije nový král! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mike

|
Zaslal: středa 02. leden 2013 20:31 Předmět: |
|
|
Rád se dívám na hezké obrazy, jako celky. Mám rád, když je to zachycené tak, jak to je, či co nejpodobněji k realitě.
Paul Kidby toto splňuje. Jeho covery mám raději, lépe se mi na ně dívá, líbí se mi více.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlcacka

|
Zaslal: čtvrtek 24. leden 2013 17:51 Předmět: |
|
|
Kirbyho obálky i s tím barevnějším písmem mi přišly vždycky takové střelenější. Moje nejoblíbenější je bez debat ta pro Sekáče.
A Kidby? Kuchařku Stařenky Oggové ilustroval výborně a z obálek k Pratchettovým románům asi tu k Svobodnýmu národu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Wambo42

|
Zaslal: pondělí 20. červenec 2015 19:52 Předmět: |
|
|
Za sebe můžu říct jediné, Josh Kirby Těžké melodično. Z toho důvodu, že to téma je pro mě osobně sakra sakra skvělý... posloucham nejčastěji death metal...takže myslim nemusim nic dodávat A jestli Kirby vs. Kidby? Pro mě doposud Josh Kirby. Takový obálky se už dneska nevidí, což mě mrzí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ziriath

Založen: 24.6.2010 Příspěvky: 68 Bydliště: Brno-Černovice, vnější strana zdi
|
Zaslal: čtvrtek 23. červenec 2015 11:45 Předmět: |
|
|
Mně vlastně Kidby a jeho semi-realistický styl nesedl. Myslím, že v návaznosti na jeho ilustrace Pratchett trochu změnil popisy lidí a prostředí, Zeměplocha najednou přešla z něčeho jako gotika+ renesance+ něco moderní doby do viktoriánské Anglie, a ten svět nějak ztratil barvy a rozmanitost. Kromě toho, lidé které kreslí, jsou takové ty britské ksichty dohnané ad absurdum, a méně významné postavy jsou jak z jedličkova ústavu (např. jeho Otto Schrecklich mě straší, kdykoliv si na něj vzpomenu). Ty hlavní pak vypadají dost nepřívětivě- např. Vetinari, Elánius, Angua jsou v Kidbyho podání nepříjemné, zlé, zlé zjevy.
Takže preferuju Kirbyho obálky- ty sice jsou poněkud šílené a někdy moc neodpovídají, ale je to taková ta změť, která dokáže vzbudit fantazii- kdežto Kidbyho ilustrace ji z mého pohledu spíše ubíjejí.
A ano, Kirbyho pruhované fusekle jsou super. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Baltorád
|
Zaslal: úterý 07. červen 2016 12:51 Předmět: |
|
|
Kidby to sice kreslí krásně, ale k Pratchettovi mi víc sedí Kirbyho díla....
Zaprvý, když jsem kdysi dávno bral poprvý zeměplochu do ruky (bylo to v knihovně, knížka byla klasicky šestkrát politá kafem a poprskaná rýmou čtoucích a smějících se nemocňouchů), říkal jsem si... páni, co je tohle za kravinu.. nebo šílenost.. Tyvole ta prsatice tady... Tak jo, půjčím si to... a byl jsem totálně překvapenej a unešenej tím, co za poklad ta prapodivná brožura skrývá. Zadruhý, jsem pak chytal zeměplošskou atmošku pokaždý, když jsem takovou knížku držel, a snažil se najít jakýkoliv indicie nadcházející srandy dřív, než jsem jí vůbec otevřel.
Nový obálky jsou fajn, ale jsou tak nějak moc učesaný. Myslím tím, že kdybych tehdy v tý knihovně našel takhle ilustrovanou obálku, nejspíš bych jí zase vrátil s tím, že to je nějaká klasická fantasy pohádka.
Ale tím nechci říct, že Kidbyho kresby nejsou skvělý... Třeba Poslední hrdina je geniální, Noční hlídka i Podivný regiment jakbysmet... Mám je vlastně rád všechny, a Kirbyho nejspíš opěvuju víc jen z nostalgickejch důvodů ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|