|
U Prokopnutého bubnu Vaše oblíbená hospoda nyní již i na hexnetu!
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jenik

|
Zaslal: sobota 19. listopad 2016 23:06 Předmět: |
|
|
222:
Tak takhle je to, pomyslel si. Když zemřete, ocitnete se na studeném vlhkém místě, kde mrzne i mlha. V Hádově říši, kde truchlící duchové mrtvých věčně bloudí pochmurnými močály, kde v okolní mlze blikají strašidelná světélka a člověk visí na slabé...
Ani Hádova říše nemůže být tak strašlivě nepohodlná. A on se opravdu cítil nesmírně nepohodlně. Záda, do kterých se mu zarývala jakási větev, ho hrozně bolela, ruce a nohy měl poškrábány od trnitých výhonků a v hlavě mu dunělo, jako by do ní přednedávnem dostal ránu něčím hodně tvrdým a těžkým. No, jestli to je Hádova říše, pak je to opravdu peklo, když člověk visí na slabé...
Cliffhanger (z angl. cliffhanger, visící na útesu) je typ dějového zvratu v příběhu, užívaný v literatuře, dramatu, filmu a zejména seriálech. Cliffhanger je dramatický závěr díla, při němž hrdina zůstává v nevyřešené, nebezpečné situaci, „konec v nejnapínavějším momentu“. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jenik

|
Zaslal: čtvrtek 09. únor 2017 9:21 Předmět: |
|
|
10:
Samozřejmě, že poplošný den má osm dnů a poplošné světelné spektrum se skládá z osmi barev.
Samozrejme týden (week).
The Beatles: Eight Days a Week. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ziriath

Založen: 24.6.2010 Příspěvky: 68 Bydliště: Brno-Černovice, vnější strana zdi
|
Zaslal: středa 15. únor 2017 22:48 Předmět: |
|
|
Čtu Barvu znova. Je to něco jiného, než ty pozdější - ale neřekla bych horší, prostě jiné. Něco jako alternativní vesmír - nebo spíše protože je tohle starší, tak jsou alternativním vesmírem ty pozdější.
Čtvrť čarodějů a zaříkávačů, hubení mágové, trh s otroky, wtf? Tohle nemůže být stejnej svět.
Kousek od Ankh-Morporku rostou citrusy, v Mortovi se zase píše o myrtě a ibišcích v zahradách... Dřívější Ankh je zřejmě mnohem teplejší, než pozdní. Kdyby byl v našem světě, tak bude někde u Středozemního moře. A já ho tak mám raději, než ten 'londýnský'. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jenik

|
Zaslal: pátek 06. říjen 2017 8:13 Předmět: |
|
|
korloid napsal: | Jeníku, co znamenají ta čísla u citací? Barva je předpokládám svazek Barva kouzel. A co je zač ta 71? V mém výtisku je na str.71 rozhovor Ymora s hospodským Broadmanem, do kterého přišel Zlorf Flanelnoha. Kdes to číslo vzal nebo co znamená? |
Vysvetlím:
Je to číslo strany.
Ja mám dotisk 1. vydání z roku 1996 (drobné písmena). Posledná strana je 225.
Tam je Flanelnoha na strane 57.
Ty máš asi novšie vydanie (s väčšími písmenami). Takže to budeš mať asi o 14 strán ďalej (alebo viac).
Ktorú stranu máš poslednú? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
korloid

|
Zaslal: pátek 06. říjen 2017 17:22 Předmět: |
|
|
Jenik napsal: | korloid napsal: | Jeníku, co znamenají ta čísla u citací? Barva je předpokládám svazek Barva kouzel. A co je zač ta 71? V mém výtisku je na str.71 rozhovor Ymora s hospodským Broadmanem, do kterého přišel Zlorf Flanelnoha. Kdes to číslo vzal nebo co znamená? |
Vysvetlím:
Je to číslo strany.
Ja mám dotisk 1. vydání z roku 1996 (drobné písmena). Posledná strana je 225.
Tam je Flanelnoha na strane 57.
Ty máš asi novšie vydanie (s väčšími písmenami). Takže to budeš mať asi o 14 strán ďalej (alebo viac).
Ktorú stranu máš poslednú? |
Dotisk prvního vydání, Praha 2007, poslední strana je 290.
Děkuji za vysvětlení. Zkoušela jsem u některých Tvých příspěvků hledat, co ta čísla mohou znamenat, ale asi mám všechny, které jsem zrovna prohlížela, ta dotiskovaná, a proto to nesouhlasilo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|