Obsah fóra U Prokopnutého bubnu U Prokopnutého bubnu
Vaše oblíbená hospoda nyní již i na hexnetu!
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Co jste dnes měli ne/dobrého?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra U Prokopnutého bubnu -> Skládka Jindřicha Močky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Weeta



Založen: 19.4.2009
Příspěvky: 1057

PříspěvekZaslal: středa 27. listopad 2013 11:22     Předmět: Citovat

Zkus rybí prsty s vanilkovým pudinkem, doporučuje 11. z 11 Doktorů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Knihomol r. .303.



Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 3247
Bydliště: Knihovna města Ostravy, C-P

PříspěvekZaslal: sobota 18. leden 2014 21:59     Předmět: Citovat

Samolepku na ovoci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sargon



Založen: 30.10.2006
Příspěvky: 4961

PříspěvekZaslal: pondělí 14. duben 2014 15:40     Předmět: Citovat



Tmavá varianta Včeloviny s názvem Speciál je lehce barikovaná, zraje v dubových sudech, v chuti jsou cítit včelí plástve, s tóny čokoláda, vanilky a sušeného ovoce.

citace:
Medzinárodný úspech na svetovej výstave včelárstva
V dňoch 29. 9. - 4. 10. 2013 sa v Kyjeve na Ukrajine uskutočnil 43. ročník svetového kongresu včelárov - Apimondia.

Súčasťou kongresu bola i svetová súťaž medu a medoviny. Prostredníctvom viacerých výrobcov sa do súťaže medovín zapojilo i Slovensko, pričom opätovne získalo historický úspech. Zo všetkých zúčastnených krajín získalo Slovensko najväčší počet ocenení za medovinu (2 zlaté, 2 strieborné a bronzovú) a tiež viacero medailí za medy. Malí slovenskí výrobcovia tak uspeli aj v konkurencii včelárskych veľmocí ako Argentína, USA, Čína, Ukrajina, Poľsko a ďalších veľkých včelárskych krajín.


Včelovina Špeciál: zlatá medaila a titul najlepšia medovina sveta

Okrem cenných kovov tento raz porota prvýkrát udelila aj mimoriadne ocenenie – Najlepšia medovina na svete – ktoré putuje do Smoleníc (za medovinu Včelovina Špeciál) pre firmu Včelco, Smolenice.

Slovensko dlhodobo dominuje z hľadiska kvality medoviny i vo svetovom meradle. Slovenskí výrobcovia získavajú opakovane významné medzinárodné ocenenia za kvalitu našich produktov.

Z pohľadu množstva však súhrnná produkcia všetkých slovenských medovinárov nedosahuje ani priemernú kapacitu jedného stredne veľkého vinárstva. Na Slovensku stále väčšina ľudí medovinu nepozná napriek jej stáročnej tradícii na našom území.


Apimondia je svetový vedecký kongres včelárov a zároveň názov svetovej federácie včelárov.

Svetový kongres Apimondia sa koná každé 2 roky vždy na inom kontinente. Je najväčším podujatím svojho druhu.

Na tomto, už 43.ročníku bola odhadovaná účasť viac ako 700 vedcov, 12 000 delegátov zo 110 krajín a vystavovateľov zo 70 krajín, konal sa v Kyjeve na Ukrajine.
Nasledujúci kongres sa bude konať v roku 2015 v Južnej Kórei.


Razz Razz Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TheMole
Člen Klubu Terryho Pratchetta


Založen: 20.3.2007
Příspěvky: 8544

PříspěvekZaslal: sobota 10. květen 2014 9:55     Předmět: Citovat

http://www.novinky.cz/ekonomika/335822-cokolada-bude-brzy-stejny-luxus-jako-sampanske.html

Jako bych zdáli zaslechl bolestné vytí tuleňodlaka...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jenik



Založen: 5.5.2009
Příspěvky: 2018

PříspěvekZaslal: pátek 11. březen 2016 20:42     Předmět: Citovat

Čokoládu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jenik



Založen: 5.5.2009
Příspěvky: 2018

PříspěvekZaslal: neděle 20. březen 2016 22:08     Předmět: Citovat

373:
Ankhmorporští občané, tvrdil cech, jsou prostí a upřímní lidé s jednoduchými chutěmi, kteří nestojí o čokoládu plněnou kokosovým likérem a v žádném případě nejsou jako ti afektovaní cizinci, kteří chtějí mít ve všem přeslazenou náplň. Pravdou je, že místní obyvatelé chtějí čokoládu vyrobenou z mléka, cukru, tuku, strouhaných kopyt, různých zbytků, krysího trusu, umělé hmoty, much, loje, dřevěných pilin, vlasů, cupaniny, pavouků a mletých kakaových bobů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jenik



Založen: 5.5.2009
Příspěvky: 2018

PříspěvekZaslal: středa 25. květen 2016 8:42     Předmět: Citovat

Jeden recept z knihy Denisa Learyho Proč jsme takoví sráči:

Sváteční krocan

47 kostek másla
zelí
šest tisíc brambor
patnáct plechovek brusinkové želatiny
65 krabic nádivky v prášku Syp a peč
vanička arašídového pomazánkového másla
dva celery
pět mrkví
několik hrášků
páj
jeden obrovský - a když říkám obrovský, tak obrovský - krocan

Dej vařit vodu v několika co největších hrncích. Vykuchej všechny ty nechutnosti zevnitř krocana. Začni klít v gaelštině. Rozdělej vodou nádivku Syp a peč a nacpi ji do krocana. Potři krocana rozehřátým máslem. Vlož ho do trouby a nastav teplotu na maximum. Na tři hodiny jdi uklízet dům. Naházej do hrnců s vroucí vodou brambory, zelí, hrášky a mrkev. Sněz kus páje. Namáčej si v arašidovém másle celer a pojídej ho. Zkontroluj krocana. Pravděpodobně nebude ani zdaleka hotov. Začni klít anglicky. Rozetři na krocana další tunu másla. Vlož ho zpátky do trouby. Otevři patnáct plechovek brusinkové želatiny a vykydej je na jednu hromadu. Sněz další kus páje. Zavolej příbuzným do Irska a půl hodiny pomlouvejte a dehonestujte ostatní přibuzné. Zkontroluj krocana. Začni klít směsí gaelštiny a angličtiny, která zní jako úplně jiný, svébytný jazyk. Podávej velké sklenice whiskey a piva scházejícím se hostům. Servíruj páj. Zkontroluj krocana. Pořád není hotov. Půl hodiny uklízej v kuchyni. Vyhrožuj podroušeným nedočkavcům, že pokud polezou do kuchyně, začneš servírovat chlebíčky s brusinkovou želatinou a arašídovým máslem. Opět zkontroluj krocana. POŘÁD JEŠTĚ není hotov. Vyhrožuj, že se odstěhuješ zpátky do Irska, a neodpusť si přednášku na téma: "Do smrti nechci vidět žádného krocana". Vyndej z hrnců rozvařené brambory a zeleninu. Nalož je do hlubokých talířů. Začichej a ucítíš spáleninu. Nadávej. Podávej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jenik



Založen: 5.5.2009
Příspěvky: 2018

PříspěvekZaslal: pondělí 10. červenec 2017 0:04     Předmět: Citovat

Vyvážená strava spočíva v tom, že v oboch rukách budete držať rovnako veľký kúsok čokolády.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TheMole
Člen Klubu Terryho Pratchetta


Založen: 20.3.2007
Příspěvky: 8544

PříspěvekZaslal: pondělí 10. červenec 2017 6:35     Předmět: Citovat

Toto se líbí uživateli TheMole.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jenik



Založen: 5.5.2009
Příspěvky: 2018

PříspěvekZaslal: úterý 12. září 2017 10:25     Předmět: Citovat

Chaloupka: Vaječný bílek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jenik



Založen: 5.5.2009
Příspěvky: 2018

PříspěvekZaslal: pondělí 04. prosinec 2017 16:26     Předmět: Citovat

117:
Kolík pomalu a opatrně přesunul ruce tak, aby mohl otevřít zvláštní oddělení svého podnosu. Bylo to oddělení nejvyšší třídy, v němž byly uloženy uzenky vyrobené 1) z masa, 2) známých čtyřnohých tvorů, 3) pravděpodobně suchozemských.
„Nebo bych vám mohl doporučit tyhle, gentlemani,“ řekl, a protože zvyk je železná košile, nedokázal nedodat, a tak dodal, „nejjemnější vepřové.“
„Jsou dobré?“
„Nikdy nezatoužíte okusit jiné, pane.“
„A co ty druhé?“ ozval se ten velký.
„Promiňte, pane?“
„Paznehty a prasečí sopel a krysy a další podobné věcičky, které padnou do -anýho mlejnku!“
„Pan Tulipán tuhle,“ vysvětloval hubený muž, „má na mysli takové ty více... živočišně přirozené uzenky.“
„Jo,“ přikyvoval pan Tulipán. „Já jsem prostě -aně ekologickej!“
„Jste si jistý? Ne, ne, počkejte, tak dobrá!“ Kolík pozvedl ruku. Způsoby obou mužů se změnily. Oba si očividně byli vším jistí. „Dobrá, takže... vy si přejete špat- méně kvalitní uzenky, ano?“
„Aby v nich byly namletý -aný nehty,“ přikyvoval pan Tulipán.
„Tak tedy, ehm... já... mohl bych vám...“ Kolík se vzdal. Byl přece jen obchodník tělem i duší. Prodáváte, co prodáváte. „Dovolte, abych vám něco řekl o těchto uzenkách,“ pokračoval a hladce přehodil svůj vlastní vnitřní motor na obrácený chod. „Když si na jatkách někdo usekne palec, tak se tam ani neunavujou tím, aby vypnuli mlejnek. Krysu tam ale asi nenajdete, protože krysy se tomu místu obloukem vyhýbají. Jsou tam totiž zvířata, že... No, víte, jak se říká, že veškerej život začal v nějaký zvláštní polívce? A stejný je to s těma uzenkama. Jestli chcete míň kvalitní uzenky, tak kvalitnější míň kvalitní uzenky nenajdete široko daleko.“



To, čo jeme, nie sú Spišské párky, ukázal test
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jenik



Založen: 5.5.2009
Příspěvky: 2018

PříspěvekZaslal: sobota 12. květen 2018 7:42     Předmět: Citovat

The Slavic Hamburger - TOP 5 Buterbrod Recipes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra U Prokopnutého bubnu -> Skládka Jindřicha Močky Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19
Strana 19 z 19

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.