Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Astfglt

|
Zaslal: středa 08. duben 2009 20:40 Předmět: Přepadení Ocelkůrkovy trpasličí pekárny v Nohách z Jílu |
|
|
Je tam jedna pasáž, kde nechápu, proč pan Ocelkůrka vyslovil toto:
„Tři roky!" syčel. „Tři roky se nikdo nezajímal! Tři prašivé roky, a nikoho ani
nenapadlo, aby zaklepal na dveře. A on přijde ke mně! Už to vidím! Bude při tom ještě milý! Známe ho! Ten je snad ochotný i jít a sehnat mi nové formy, abych s tím neměl starosti! Proč jste vy, hnusáci, radši neutekli i s těmi penězi!"
Dejme tomu, že se pan Ocelkárka rozhněval proto, že se o něj nikdo nezajímal a zvláště ne Karotka, ale... tu poslední větu k tomu nedokážu pochopit, proč ji měl vyslovit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knihomol r. .303.

Založen: 25.2.2009 Příspěvky: 3247 Bydliště: Knihovna města Ostravy, C-P
|
Zaslal: středa 08. duben 2009 20:44 Předmět: |
|
|
Když je někdo rozlobený, věci jako: "To jsi mu nemohl dát pokoj?" vykřikuje bez logiky. Nějaký opravdový důvod v tom není. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cellindra Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 08. duben 2009 21:29 Předmět: |
|
|
A nebyl on do něčeho zapletený? Já už si to moc nepamatuju, ale třeba nechtěl, aby k němu Karotka vůbec chodil, protože dělal něco podezřelého...
(A má tam být "formuláře", ne "formy".) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Astfglt

|
Zaslal: středa 08. duben 2009 21:33 Předmět: |
|
|
Cellindra napsal: | A nebyl on do něčeho zapletený? Já už si to moc nepamatuju, ale třeba nechtěl, aby k němu Karotka vůbec chodil, protože dělal něco podezřelého... |
Pokud vím, tak snad ne. Tuhle knihu čtu po hodně dlouhé době, ale... momentálně paměť mi říká, že se další události se už o něm nezmiňují... nebo už mám také alzheimera...
quote="Cellindra"](A má tam být "formuláře", ne "formy".)[/quote]
„No tak dobrá, mám nápad," ozval se pak Karotka laskavým hlasem. „Až budu mít chvilku času, zaskočím k vám do pekárny a pomůžu vám plnit formy, co vy na to?" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ikshorm Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 08. duben 2009 22:23 Předmět: |
|
|
Tam je chyba prekladu - teda, neznam original, ale reverznim inzenyrstvim jsem dospel k zaveru, ze chtel Karotka pomoci vyplnit danove formulare, ne pekarske formy. Pak to cele dava smysl. - A jak vidim, nejsem prvni, kdo na to prisel... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Celulóza Borovičková
|
Zaslal: středa 08. duben 2009 22:41 Předmět: |
|
|
Jo jo, už sa to riešilo v obsahových chybách. V prípade, že by tam bolo namiesto "plniť formy" "vyplniť formuláre", tak by to zmysel dávalo. Pan Ocelkůrka bol proste naštvaný, že Karotka ho milo, príiateľsky, ale dôrazne donútil zaplatiť dane... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 08. duben 2009 23:58 Předmět: |
|
|
Přesně tak, jak říká ta osoba s dlouhým nickem nade mnou. |
|
Návrat nahoru |