Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
effel

Založen: 1.5.2007 Příspěvky: 1472 Bydliště: Brno - zlatej střed Evropy
|
Zaslal: neděle 03. červen 2007 2:24 Předmět: |
|
|
jen málokterý překladatel je schopný vymýšlet tak perfektní překlady jmen, zváště pokud jde o určitý druh humoru, který je v zeměploše všudypřítomný
myslím si, že kantůrek má podobný smysl pro humor jako pratchett, nebo minimalne cit pro tento styl humoru
aneb jak nám říkala šéfredaktorka Joty (nakl. Jota - Mládí v hajzlu apod.), pro každou knihu se hodí jiný překladatel
Jota například má neuvěřitelné množství přeladatelů a z nich pak vybírá podle textu..
Každý autor či překladatel má množství chyb, jejich nalezení a opravení má pak na starosti redaktor a pokud to neudělá pořádně, většina z vás reptá nad překladateli.
Já vím co mluvím, náš profesor velmi rád mluvil o svém bývalém místě redaktora v nakl. Petrov a o manželce v Jotě.
toť skromný názor studentky pohybující se v oboru Knižní trh |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knihovník Nev. Univerzity

|
Zaslal: neděle 03. červen 2007 13:21 Předmět: |
|
|
effel napsal: | jen málokterý překladatel je schopný vymýšlet tak perfektní překlady jmen, zváště pokud jde o určitý druh humoru, který je v zeměploše všudypřítomný
myslím si, že kantůrek má podobný smysl pro humor jako pratchett, nebo minimalne cit pro tento styl humoru
aneb jak nám říkala šéfredaktorka Joty (nakl. Jota - Mládí v hajzlu apod.), pro každou knihu se hodí jiný překladatel
Jota například má neuvěřitelné množství přeladatelů a z nich pak vybírá podle textu..
Každý autor či překladatel má množství chyb, jejich nalezení a opravení má pak na starosti redaktor a pokud to neudělá pořádně, většina z vás reptá nad překladateli.
Já vím co mluvím, náš profesor velmi rád mluvil o svém bývalém místě redaktora v nakl. Petrov a o manželce v Jotě.
toť skromný názor studentky pohybující se v oboru Knižní trh | Hmmmmmmmmmmmmm......... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: neděle 03. červen 2007 14:39 Předmět: |
|
|
hmm? no nic, ja se jen snazim vyjadrit sve zkusenosti...kupodivu jsem zjistila, ze to vsechno mam v hlave (skoda, ze pri pisemkach toho neumim vyuzit )
holt, jsem si vybrala knihkupeckou skolu mnop ale do Tallpressu nevidim, tze nemuzu slouzit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kajča

|
Zaslal: středa 30. září 2009 18:55 Předmět: |
|
|
Panebože to ne,hrozná představa bez Kantůrka,ale napadlo mě ještě něco horšího,já si totiž nejsem tak jistá,že by se toho vůbec někdo ujal!!!Ale kdyby tak by to dopadlo asi takhle báby Špatnopočasná,Magráta Cibulová,Carpe Cervix,Zikkuraty,pan Mrkvička  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: čtvrtek 01. říjen 2009 12:06 Předmět: |
|
|
kajča napsal: | Panebože to ne,hrozná představa bez Kantůrka,ale napadlo mě ještě něco horšího,já si totiž nejsem tak jistá,že by se toho vůbec někdo ujal!!!Ale kdyby tak by to dopadlo asi takhle báby Špatnopočasná,Magráta Cibulová,Carpe Cervix,Zikkuraty,pan Mrkvička  |
treba by se toho s radosti ujal TheMole?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TheMole Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: čtvrtek 01. říjen 2009 16:39 Předmět: |
|
|
jen si musím promyslet, jak by se dalo vhodně přeložit "Havelock Vetinari"...
"Kabátec Zvěrdoktor"? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rubína

Založen: 14.6.2009 Příspěvky: 1331 Bydliště: ostrůvek s jednou palmou
|
Zaslal: čtvrtek 01. říjen 2009 19:52 Předmět: |
|
|
Zeměplocha bez Kantůrka? Co takhle obložený chleba bez chleba? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlk

|
Zaslal: čtvrtek 01. říjen 2009 20:03 Předmět: |
|
|
Zeměplochu bez Kantůrka si neumím představit! To by bylo hrozné! Raději nemyslet. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kajča

|
Zaslal: čtvrtek 01. říjen 2009 20:40 Předmět: |
|
|
The Mole to tvoje pojmenování pro vetinariho mě nejdřív dost překvapilo ale je pravda,že je to dost originální  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
korloid

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|