Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pieter
|
Zaslal: pondělí 08. leden 2007 8:21 Předmět: Svobodnej národ |
|
|
Kdyby to někoho zajímalo, tak tady je odkaz na ten obrázek, který si Tonička prohlížela, když se chtěla přesvědčit, že ti malí modří človíčkové jsou víly.
http://www.artunframed.com/images/NewFolder17/dadd16.jpg
Nac Mac Fígl na něm není, jen v zeměplošské verzi |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pondělí 08. leden 2007 10:33 Předmět: |
|
|
Super! Díky.
Já si teda ten obraz představoval úplně ale úplně jinak.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
puczmeloun

|
Zaslal: pondělí 08. leden 2007 22:25 Předmět: |
|
|
Jee jak si to našel? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: pondělí 08. leden 2007 22:51 Předmět: |
|
|
Já jsem si ten obraz taky představoval úplně jinak. Tenhle je takovej nepřehlednej. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pieter
|
Zaslal: úterý 09. leden 2007 8:07 Předmět: |
|
|
puczmeloun napsal: | Jee jak si to našel? |
Google |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pieter
|
Zaslal: úterý 09. leden 2007 8:20 Předmět: |
|
|
MUDR napsal: | Já jsem si ten obraz taky představoval úplně jinak. Tenhle je takovej nepřehlednej. |
No, on ve fyzickém originále není moc velkej. Jinak nejspíš (co to melu - určitě) patří k britské kultuře, jako - teď mě nenapadá vhodnej příměr, tak plácnu hodně blbej - jako třeba k naší ten Ladův obrázek rvačky v hospodě.
Vím minimálně o dvou románech, kde hraje hlavní roli, a třeba o písničce od Queen.
Jo, já si ho taky představoval úplně jinak. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: úterý 09. leden 2007 15:45 Předmět: |
|
|
pieter napsal: | MUDR napsal: | Já jsem si ten obraz taky představoval úplně jinak. Tenhle je takovej nepřehlednej. |
No, on ve fyzickém originále není moc velkej. Jinak nejspíš (co to melu - určitě) patří k britské kultuře, jako - teď mě nenapadá vhodnej příměr, tak plácnu hodně blbej - jako třeba k naší ten Ladův obrázek rvačky v hospodě.
Vím minimálně o dvou románech, kde hraje hlavní roli, a třeba o písničce od Queen.
Jo, já si ho taky představoval úplně jinak. |
Já chápu, že je malej, ale stejně je tady několik zbytečných větví, které jen znepřehledňují ten obrázek. A taky nějak nemůžo rozpoznat kdo je kdo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rausek Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: sobota 13. leden 2007 20:50 Předmět: |
|
|
Nechápu jak se ti to povedlo, já ho taky hledal a nenašel. Jinak sem si ho přestavoval mnohem přehlednější a mnohem mnohem barevnější. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pieter
|
Zaslal: pondělí 15. leden 2007 12:21 Předmět: |
|
|
Rausek napsal: | Nechápu jak se ti to povedlo, já ho taky hledal a nenašel. Jinak sem si ho přestavoval mnohem přehlednější a mnohem mnohem barevnější. |
Protože to jméno obrazu v knize není přesně, pokud jsi hledat přesnou frázi.
A k té barevnosti a přehlednosti: to jsme si asi představovali všichni, i já, jenže když jsem se na tu reprodukci díval, tak jsem si uvědomil, že nejde o ilustraci, ale o obraz, o pohled překvapeného člověka na svět jaký je a ne jak mu o něm vyprávěli. Smyslem toho obrazu není ukazovat figurky, jdete, rozhrnete trávu - a koukáte do očí skutečnosti.
Účel - jak je vidět - splnil i po tolika letech - všichni jsme byli překvapeni tím, co vidíme. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Maťas

|
Zaslal: sobota 27. leden 2007 11:04 Předmět: |
|
|
Omlouvám se ale pořád nějak nevidím Fígli aspoň co jsem se na to díval
kde sou nevíte? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pieter
|
Zaslal: sobota 27. leden 2007 15:34 Předmět: |
|
|
Maťas napsal: | Omlouvám se ale pořád nějak nevidím Fígli aspoň co jsem se na to díval
kde sou nevíte? |
Nejsou tam. Tohle je skutečný obraz Richarda Dadda z devatenáctého století, který Pratchett použil - píše o něm na konci knihy v Poznámce autora. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Maťas

|
Zaslal: sobota 27. leden 2007 16:09 Předmět: |
|
|
aha děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Samík

|
Zaslal: pondělí 22. září 2008 16:54 Předmět: |
|
|
Prosim vas,pomoztemi.Ted ctu knihu Svobodnej narod a vubec si nemuzu vyjasnit jak mohla Kelda(ta co preda vladu Toničce) vladnout 70 let....zmineno v textu.Je to divne protoze babicka Bolava umrela ne pred 70 lety ale dva roky pote co se setkava Tonicky s Figli.Je pravda ze jsem v pulce ale toto me vrta hlavou.Diky za odpoved.
Sam |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rausek Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pondělí 22. září 2008 17:02 Předmět: |
|
|
Já nějak nerozumim dotazu. To kdy umřela babička bolavá přece nemá vliv na to kdy vládla současná kelda ne? Kelda prostě vládla v době, kdy žila i babička Bolavá, myslim, že se tam někde i píše že se znali. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Samík

|
Zaslal: pondělí 22. září 2008 17:18 Předmět: |
|
|
Jo ahaaaaaaa, jamyslel ze Babicka Bolava byla Kelda! |
|
Návrat nahoru |