Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jirincz Anonymní
|
Zaslal: úterý 29. duben 2014 23:42 Předmět: Dvojdíly nebo paperbacky? |
|
|
Přečetl jsem zatím tři knížky od Sira Terryho a musím říct, že to má orpavdu něco do sebe a chci si je koupit do knihovničky, kde nesmí chybět. Chtěl jsem kupovat hezky postupně ty paperbackové, ale zjistil jsem, že jsou i dvojdíly. Co je lepší? Čemu mám dát přednost?
Obecně mám raději hardbacky, ale trochu mi vadí, že jsou do sebe zapojené dvě knihy, které spolu klidně nesouvisí. A nejsou to taky velké bichle?
Co byste mi doporučili? Jaké jsou plusy a mínusy pro tu nebo tu? Díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hrdlodus

|
Zaslal: úterý 29. duben 2014 23:57 Předmět: |
|
|
Dvojdílné knihy jsou marketingovým tahem.
Jelikož jste se již rozhodl pro pořízení knížek od Terryho Pratchetta, můžete se soustředit na jednotlivé díly. Mně by dvojdíl vadil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chroustal Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ortie
|
Zaslal: středa 30. duben 2014 10:36 Předmět: |
|
|
Záleží na využití. Dvoudíl se blbě čte na cestách. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VeHaLi Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 30. duben 2014 10:48 Předmět: |
|
|
Dvojknihy prý vypadají krásně v knihovně. A jsou v nich prý i nějaké obrázky, narozdíl od paperbacku.
Já jsem si knihy kupovala tak, jak vycházely, takže si určitě dvojknihy nekoupím, ale pro nového čtenáře to může být zajímavé. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ortie
|
Zaslal: středa 30. duben 2014 10:51 Předmět: |
|
|
VeHaLi napsal: | Dvojknihy prý vypadají krásně v knihovně. |
A návštěvy to ocení. Jak říkal Werich: Příchozí vejda... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chroustal Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 30. duben 2014 11:02 Předmět: |
|
|
Ilustrace jsou moc pěkné - od Paula Kidbyho.
Já jsem začala číst Zeměplochu poměrně nedávno, a protože jsem chtěla postupovat systematicky , sháněla jsem všechny díly naráz. Jelikož v té době některé neměli, tak mám i čtyři dvojknihy ...
Jejich nešikovnost vidím třeba i v tom, že když chci číst ucelenou sérii třeba o čarodějkách, je třeba sáhnout pokaždé po jiné knize. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jirincz Anonymní
|
Zaslal: středa 30. duben 2014 14:36 Předmět: |
|
|
Předem díky za názory, ale moc jste mi to rozmýšlení neusnadnili:-) Na dvojdílech se mi líbí navíc právě ty kresby navíc a pevná vazba. Ale děsí mě právě nepraktičnost, velká váha a v rámci knihy nesouvisející příběhy.
Kdyby vyšly v pevné vazbě jednotlivé díly s těmi kresbami to by byla jiná a neváhal bych ani minutu. Rád si za kvalitnější zpracování připlatím, než jen paperback. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petulinka1 Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 30. duben 2014 18:00 Předmět: |
|
|
Ono by taky bylo (podle me) celkem atraktivni, kdyby vysly jako dvojknihy dily navazujici na sebe (ale nevim, jestli po tom fiasku s dvojjazycnejma verzema bych mela vubec jeste nadhazovat nejaky napady ). Jednu dvojknihu tady mam, ale krome tech kreseb a toho, ze pak nemusim premejslet, kterej dil nasledoval, to jinou vyhodu nema pro me  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Aludneva

Založen: 24.7.2014 Příspěvky: 48 Bydliště: Jilmová ulice, Ankh-Morpork
|
Zaslal: pondělí 28. červenec 2014 18:43 Předmět: |
|
|
Jsou ilustrace z dvojknih k mání i jinde? Miluju Kidbyho styl, ale většinu Zeměploch už mám v paperbackové formě a byla by hloupost mít je dvakrát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TheMole Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pondělí 28. červenec 2014 18:47 Předmět: |
|
|
Pokud vím, tak ne; maximálně možná ve Výtvarném umění Zeměplochy. Ale Paul je z většiny tvoří přímo pro dvouknihy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gar-Mogoth

|
Zaslal: úterý 29. červenec 2014 9:09 Předmět: |
|
|
Ještě jsou některé i v Portfoliu, ale ty se částečně kryjou s Výtvarným uměním, pár jich je i na Paulově facebooku/webu.
A ne vždy jsou v dvojdílech nové obrázky, např. v Dámách a pánech není žádná nová ilustrace a jedna dokonce už byla v Čarodějkách na cestách. Většinou je to ale tak půl napůl. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nakladatel Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 02. září 2014 22:27 Předmět: |
|
|
jirincz napsal: | Předem díky za názory, ale moc jste mi to rozmýšlení neusnadnili:-) Na dvojdílech se mi líbí navíc právě ty kresby navíc a pevná vazba. Ale děsí mě právě nepraktičnost, velká váha a v rámci knihy nesouvisející příběhy.
Kdyby vyšly v pevné vazbě jednotlivé díly s těmi kresbami to by byla jiná a neváhal bych ani minutu. Rád si za kvalitnější zpracování připlatím, než jen paperback. |
Však se dočkáte. Od Noční hlídky budou patrně jednotlivě vázané, protože dvě bichle bychom už k sobě nenacpali...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dudepurple
|
Zaslal: úterý 12. duben 2016 9:10 Předmět: Re: Dvojdíly nebo paperbacky? |
|
|
Mám takový pocit, že cca před třemi roky se dvojdíly finančně vyplatily, dnes už ale zase vedou jednotlivé paperbacky. Navíc paperbacky občas bývají ve slevě anebo je lze v dobrém stavu sehnat z druhé ruky
Máme první čtyři příběhy v dvojdílech a když si teď přítelkyně znovu chtěla přečíst Morta, raději si půjčila z knihovny paperback, protože ten dvojdíl je zkrátka příliš velký a těžký, než aby se s ním každý den vláčela v tašce do práce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob van Sikorski

|
Zaslal: úterý 12. duben 2016 17:56 Předmět: |
|
|
To ano, to můžu potvrdit, s dvojdíly jsem se něco nacestoval mezi Plzní a Prahou a ve srovnání s brožurou to vyžaduje určitou fyzičku, nemluvě o tom, že sebou člověk vláčí dvě knihy místo té jedné, kterou potřebuje. Ale jak psal pan Talaš zde už předloni, od určitého dílu to přejde v jednotlivé knihy. A já za sebe mohu říci, že dvojknihy, tedy lépe řečeno vázaná Zeměplocha, vypadá v knihovně lépe. V záplavě všech těch pořád stejných brožur, co v Česku v SF a F vyšly, by brožovaná Zeměplocha mohla zaniknout. Velká těžká vázaná ale tvoří příjemnou dominantu (samozřejmě obestlána dalšími Pratchettovkami, které už brožované jsou). Jinak finanční stránku neřeším, ten rozdíl není s ohledem na celkové množství knih a na to jak pozvolna ty vázané pan Talaš vydává (to plně chápu) tak drtivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|