Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mira

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 11:43 Předmět: Pár chybicek |
|
|
je mi jasny, ze stranky jsou jeste ve vyvoji, takze budu jemnej
1) na konci Novinek nefunguje odkaz na ukazku Vedy na Zemeplose
2) zmenit poradi nacitani obrazku - jako prvni ta svetlezluta linka co tvori pozadi. Takhle to nehezky problikava
3) ikonky fora bych hodil trochu do zluta, pripadne nahradil nejakou zemeplostejsi - tyhle pusobi dost rusive
tot zatim vse  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tuvok07

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 11:53 Předmět: |
|
|
Ještě by se hodilo, kdyby toto fórum mělo RSS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
joker

Založen: 1.10.2006 Příspěvky: 141 Bydliště: Köln an der Elbe
|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 12:11 Předmět: |
|
|
A taky jestli by šlo opravit chybku při registraci - nepůsobí to pěkně, i když funkční ta registrace je.
edit: tak ještě pár dalšch věcí ohledně fóra:
- chyba se objeví i při odesílání příspěvku (ale příspěvek se odešle)
- nastavil jsem si avatar, ale byl moc velký (i když odpovídal pravidlům, jen se mi to prostě nelíbilo) a když tam chci nahrát jiný, nejde to (ani z počítače, ani z url) - vyhodí to chybu "Could not write avatar file to local storage. Please contact the board administrator with this message"
- jde někde nastavit řazení příspěvků, aby se nejnovější zobrazovaly dole (jsem na to tak u phpBB fór zvyklý, ale není to nic zásadního
) ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Case Noční hlidka

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 12:42 Předmět: |
|
|
joker napsal: |
A taky jestli by šlo opravit chybku při registraci - nepůsobí to pěkně, i když funkční ta registrace je.
|
Na tu chybu jsme narazili hned na počátku testovacího provozu, ale jak se zdá, nějak se na ni pozapomnělo
[*]chyba se objeví i při odesílání příspěvku (ale příspěvek se odešle)
|
To je předpokládám ve chvíli, kdy máš nastavené upozorňování na mail, ne?
[*]nastavil jsem si avatar, ale byl moc velký (i když odpovídal pravidlům, jen se mi to prostě nelíbilo) a když tam chci nahrát jiný, nejde to (ani z počítače, ani z url) - vyhodí to chybu "Could not write avatar file to local storage. Please contact the board administrator with this message"
|
To není problém s velikostí obrázku, ačkoliv to ta chyba hlásí, jde o problém s nastavením PHP serveru. Při testování to druhý den dělat přestalo (aniž bychom věděli proč - a kupodivu těm, kterým to fungovalo, to zjevně stále funguje, teď jsem to zkoušel), ale jak se zdá, je to zpátky v plné síle
[*]jde někde nastavit řazení příspěvků, aby se nejnovější zobrazovaly dole (jsem na to tak u phpBB fór zvyklý, ale není to nic zásadního ) ? |
Zatím to bohužel není možné. Majls sliboval jisté zásahy, které to dovolí. Osobně bych byl taky pro možnost vrácení na default (tohle obrácené pořadí výpisu se navíc zatím chová dost matoucně, když se thread nafoukne na víc stránek). Pokud někdo víte, jak té uživatelské volitelnosti pořadí výpisu v phpBB dosáhnout (třeba jste to už někde viděli funkční), myslím, že by se Majls za radu určitě nezlobil, aby to nemusel vymýšlet sám. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
majls

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 12:44 Předmět: Re: Pár chybicek |
|
|
Mira napsal: |
1) na konci Novinek nefunguje odkaz na ukazku Vedy na Zemeplose
|
odkaz jsem uz opravil
2) zmenit poradi nacitani obrazku - jako prvni ta svetlezluta linka co tvori pozadi. Takhle to nehezky problikava
|
jj to je rozhodne dobra pripominka. nacitani obrazku jeste musi projit optimalizaci. takze neboj a na tohle dojde
3) ikonky fora bych hodil trochu do zluta, pripadne nahradil nejakou zemeplostejsi - tyhle pusobi dost rusive
|
jj taky souhlasim. cast ikon je uz predelana ale nektere to jeste čeká. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
majls

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 12:45 Předmět: |
|
|
tuvok07 napsal: | Ještě by se hodilo, kdyby toto fórum mělo RSS. |
RSS bude. je to v plannu jako jedna z veci ktere doufeme velmi brzo rozbehneme |
|
Návrat nahoru |
|
 |
majls

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 12:57 Předmět: |
|
|
joker napsal: | A taky jestli by šlo opravit chybku při registraci - nepůsobí to pěkně, i když funkční ta registrace je.
edit: tak ještě pár dalšch věcí ohledně fóra:
- chyba se objeví i při odesílání příspěvku (ale příspěvek se odešle)
- nastavil jsem si avatar, ale byl moc velký (i když odpovídal pravidlům, jen se mi to prostě nelíbilo) a když tam chci nahrát jiný, nejde to (ani z počítače, ani z url) - vyhodí to chybu "Could not write avatar file to local storage. Please contact the board administrator with this message"
- jde někde nastavit řazení příspěvků, aby se nejnovější zobrazovaly dole (jsem na to tak u phpBB fór zvyklý, ale není to nic zásadního
) ? |
vetsin chyb bohuzel zpusobuje opravdu odesilani potvrzujicich mailu. do te doby nez se mi neto problem vyresit docasne na foru vypnu rozesilane techto mailu.
s ikonkama je to podobne. zda se to obcas jde a obcas ne. v pripade ze nekdo po ikonce opravdu touzi necht mi ji posle na admin@discworld.cz a ja mu ji dodat do fora rucne.
a co se týče razeni tak opravdu pracuju na upravach tak aby si kazdy mohl nastavit razeni podle toho jak chce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
majls

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 13:13 Předmět: |
|
|
jeste dodatek. razeni prizpevku jsem prozatim vratil na standartni razeni. ale casem urcite bude i moznost individualniho nastaveni. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
joker

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 13:17 Předmět: |
|
|
Case napsal: |
[*]chyba se objeví i při odesílání příspěvku (ale příspěvek se odešle)
|
To je předpokládám ve chvíli, kdy máš nastavené upozorňování na mail, ne?
|
Ne, mám nastavené pouze upozorňování na novou SZ, ale i kdybych měl nastavené upzorňování na odpověď, tak by se tak mělo dít ve chvíli, kdy někdo pošle odpověď na mnou založené téma, ne? Ovšem pokud to má tak nastaveno zakadatel tohoto tématu (Mira), pak by to tahle chyba mohla být. Až odešlu tenhle příspěvek, uvidím, jestli se ta chyba objeví znovu (a napíšu, která to je, jestli je to jiná než se SMTP jako při registraci). Když jsem předchozí příspěvek editoval, chyba se neobjevila.
Case napsal: |
[*]jde někde nastavit řazení příspěvků, aby se nejnovější zobrazovaly dole (jsem na to tak u phpBB fór zvyklý, ale není to nic zásadního ) ? |
Zatím to bohužel není možné. Majls sliboval jisté zásahy, které to dovolí. Osobně bych byl taky pro možnost vrácení na default (tohle obrácené pořadí výpisu se navíc zatím chová dost matoucně, když se thread nafoukne na víc stránek). Pokud někdo víte, jak té uživatelské volitelnosti pořadí výpisu v phpBB dosáhnout (třeba jste to už někde viděli funkční), myslím, že by se Majls za radu určitě nezlobil, aby to nemusel vymýšlet sám. |
O ničem funkčním nevím - na spoustě phpBB fór funguje to, že dole na liště u každé stránky s příspěvky se dá vybrat řazení příspěvků, ovšem při opuštění tématu a přechodu na jiné se tato volba nezapamatuje, takže je to prakticky nepoužitelné  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
joker

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 13:19 Předmět: |
|
|
Aha, tak majls už mezitím moje připomínky vyřešil, takže nic. Ten avatar není důležitý, jen jsem chtěl upozornit na chybku...
edit: a navíc teď už ten avatar zas funguje
uff... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
majls

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 14:00 Předmět: |
|
|
no problem s posilanim mailu jsem zatim vyresil tak ze jsem posilani mailu vypnul. je to hloupe reseni to uznavam ale jedne momentalne mozne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mira

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 14:25 Předmět: |
|
|
me upozorneni mailem na novy prispevek do sledovane diskuze chodi...
a co jeste trochu sladit barvy? Tohle je prepokladam nejakej GOLD skin pro phpBB a stranky jsou pritom spis zlute nez zlate... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Case Noční hlidka

|
Zaslal: neděle 01. říjen 2006 14:37 Předmět: |
|
|
a co jeste trochu sladit barvy? Tohle je prepokladam nejakej GOLD skin pro phpBB a stranky jsou pritom spis zlute nez zlate... |
Ano, přesně to jsem včera říkal, když jsem konečně viděl i stránky a ne jen fórum  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Duirin

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Case Noční hlidka

|
Zaslal: pondělí 02. říjen 2006 0:48 Předmět: |
|
|
To je ale úplně normální vlastnost většiny těchhle parserů a je prostě potřeba na to při psaní myslet. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|