Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 14:57 Předmět: |
|
|
Když karty udělá pro sebe a pár přátel, tak to trestné není. Ale jakmile by to dal někdo na net, byť bezplatně, tak by porušil vystavovatel copyright a pokud by se to dostalo k soudu, byl by za to popotahován i autor, i když spíš asi jako svědek, než pan obviněný, resp. odsouzený. A copyright na Zeměplochu je velmi dobře kontrolován. Talaš je neustále upozorňován na stránky, které to porušují. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Letax

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 15:05 Předmět: |
|
|
Samozřejmě. Tedy co se týče českých charakterů postav apod. Ale talpress snad neni majitelem copyrightu kreseb Paula Kidbyho ne?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nenapadáměžádnýméno Anonymní
|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 16:08 Předmět: |
|
|
Tak to jó. Já se v tom moc nevyznam. Prostě mě to napadlo, tak sem to sem napsal. Každopádně držim palce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 19:39 Předmět: |
|
|
A nenašel by se někdo šikovný, kdo by ty obrázky překreslil? Kdyby je někdo znovu nakreslil, už si nemusí nikdo lámat hlavu s nějakými právy. Sice už to nebude jako od Paula Kidbyho, ale co se dá dělat...
A kresby podle kreseb někoho jiného snad porušování autorských práv není, ne? Samozřejmě by musely mít trochu trochu jiný styl. A vypadá to pracně, ale pro někoho, kdo umí pěkně kreslit, by to snad velký problém být nemusel... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Letax

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 19:58 Předmět: |
|
|
Ale to bysme tedy kvůli právům museli změnit názvy všech karet a název hry a pak už by to mělo se zeměplochou společného zhruba 0%. I když zajímalo by mě...ani jednou jsem nepoužil na kartu celej obrázek ale jenom hodně malej výřez...jak je to s autorskými právy tady...přeci nemůže někdo někoho soudit za to že někam dal výřez dvou pixelů z jeho obrázků. Nebo že použil dvě písmena z jeho knihy. Nebo jeden frame z celovečerního filmu...
Btw. zadní strana kartiček zde- http://www.fanatikstudio.net/rub.jpg |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 20:00 Předmět: |
|
|
To je fakt... Já úplně zapomněl na jména...
A na ty české verze jmen má práva kdo? Talpress? Nebo někdo jiný? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Letax

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 20:03 Předmět: |
|
|
No vymyslel je Kantůrek a práva by tedy měl mít ten kdo Kantůrka za to vymejšlení zaplatil, čili řekl bych že to je Talpress. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tutchek

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 20:21 Předmět: |
|
|
Jak tak ctu autorsky zakon, tak se nam rozsiril §30 osetrujici volna uziti... takze pro vlastni potrebu neni problem... kopirovani pro ciziho cloveka pro jeho osobni potrebu.. taky zadny problem, pokud se pritom zaplati autorske poplatky (tzn se to provede v copy centru, uz dneska vam takhle strhavaj za to prachy).
Tzn pokud hru udelas... pak ji v copycentru okopirujes a rozdas kamaradum a to bez naroku na odmenu (jen na pokrati nakladu...) a nebo nejlepe kdyz oni si hru vezmou a skocej si s tim do copycentra.. tak by nikdo nemel rict ani popel.. ale nejsem pravnik, ze... treba mi tam neco unika.. treba jako ze je urcite legalni si poridit kopii.. otazka nakolik legalni je poskytnout to ke kopirovani... |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 20:23 Předmět: |
|
|
Hlavně to veřejně neprodávat...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 20:36 Předmět: |
|
|
Ono s autorskými právy je vždy problém. Ale snad by se to dalo dyžtak vyjednat. Těch pár kartiček...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Letax

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 20:41 Předmět: |
|
|
No s tim copycentrem to může takhle řešit třeba elánius s tou svojí deskovkou protože tam má hra od začátku do konce pevně danej svůj obsah- hrací plán, 150 kartiček a dvě kostky...třeba...jenže u SBĚRATELSKÝCH her to takhle řešit nepůjde už z vlastní podstaty té hry která je tak trochu...hmm...sběratelská.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Maťas

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 21:18 Předmět: |
|
|
Chcie se všech zeptat:
KDO Z VÁS MÁ OPRAVDOVÝ ZÁJEM O TUTO HRU? ptá se Martin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 22:07 Předmět: |
|
|
No, samozřejmě, že já. Potom co jsem rozprodal Magic tak mi něco takového chybí . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Maťas

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 22:11 Předmět: |
|
|
tak už sme 4 já letax a ty já jenom kolik tak toho mám tisknout |
|
Návrat nahoru |