Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
zavazadlo

|
Zaslal: neděle 21. leden 2007 15:55 Předmět: Hudba |
|
|
Heletě se lidičky - ja osobně se třebas na Trpaslikon do Praglu nepodivam - ja spiše koncenrtiky a festivalky - takže kde sem vas potkal nepotkal, či kde ste to rozjižděli v jakym kotli a tak --- připadně kam se chystate, co poslouchate jako take to domaci poslouchani, připadně na čem si hudebně ujiždite.
(třebas na fesťačku v Boskovicich sem začal pokec s nějakou slečnou hned jak sem uvyděl Prattchetovku v jejich rukou - neni nahodou take na tomto foru?
--- no a ja osobně posloucham fše od božskeho Amadea přez Švihadlo, Tleskače až po Armstronga a Asian Dub Fundation .) --- takže takřka fše
--- z fesťačku som byl na spoustě velkejch (Brod, Trutnov, Ostrava, ...) a eště vic malejch --- i na Milkovických kozích slavnostech - několikrat -- kdo byl, nezapomene 
--- pište pište pište --- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pan Priatel

|
Zaslal: neděle 21. leden 2007 20:29 Předmět: |
|
|
Takze co sa mna tyka tak hudbou mojho srdca je jazz (ktory pocuvam aj pri pisani tychto riadkov)...
Teda aby bolo jasne tak som myslim ze najprv tak zlahka pocuval vselijake soudtracky s filmikov...
To asi tak do 12 rokov...
A niekedy vtedy som zlahka presiel na beatles (ono to vlastne az tak z lahka nebolo ale to rozpitvavat nebudeme) beatles som sa drzal celkom dlho a zacal som pri nich pocuvat aj solovu karieru johna lennona...
A tu sa dostavame k mojim prvym jazzovym zazitkom ked uz som si, hrajuc na saxofon nejaky ten 2 rok, povedal ze by nebolo odveci zacat pocuvat nejaku sax hudbu...
Well a tak som sa dostal ku swingu, a na tom som si fical dost dlho az kym neprisiel Dave Brubeck (Cool jazz) on piano and Paul Desmond on Alto sax...
Ich typicka kludna a nevzrusena naladicka pri odpalovani brutalnych virtulozit ma dostava este aj dnes...
Nuz a asi v tomto stadiu alebo mozno este aj skor som sa dost zaujimavym sposobom dostal na koncert Steve Reicha...
Steve Reich, predstavitel europskeho minimalismu a teda modernej klasickej hudby, ma dost uchvatil a od neho som sa dostal ku ujovi menom Philip Glass...
Jeho CD s Ravi Shankarom je absolutne neprekonatelne...
A ked som v tom vseckom zacinal mat zmetok tak sa mi ako blesk s cisteho neba objavilo v rukach CD alt saxofonistu zo 60 rokov (ery HardBopu) Cannonballa Adderleyho...
Tento typek ma totalne dostal ci uz tonom alebo brutalnymi solami a aj jeho zabrdanim do bossanova a soulu...
Od neho som sa dostal ku Miles Davisovi...
Nahrali spolu dost CDciek (Kind of Blue Somethin'else Milestones)...
Takze teraz uuplne ze pocuvam tohto Cannonball Adderley a Miles Davis...
Co sa koncertov tyka tak som jeden cas chodil s par kamaratmi na ska koncerty kde sme sa vsak skor chodili vyblaznit ako zapocuvat...
Potom ked bol este otvoreny babylon tak som chodieval na vseliake jazzoviny, a co sa oblubenych slovenskych a ceskych hudobnikov tyka tak je to isto Martin Valihora (on drums) Oscar Rozsa (on Bass), Dan Barta (myslim tie veci s jazzovym triom Robert balzar)Jiri Stivin, a tak!
Este mam hhrooozne rad Hiromi...
A super je aj Tradicional band v ktorom hra na saxofon moj ucitel Dusan Huscava...
Aby nedoslo k nedorozuumeniam studujem saxofon na konzervatoriu v bratislave :0)
Hudobne festivaly ma nejak moc nelakaju...
Vela hudby malo casu alebo skor vela zlej hudby malo casu na tu dobru...
zavazadlo: Dufam ze myslis Louis Armstronga :0) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zavazadlo

|
Zaslal: neděle 21. leden 2007 20:59 Předmět: |
|
|
Jo to je von --- ted si davam jeho platinove album --- jinac Miles Davise i Dana Bartu taky muzu --- Barta je naživo vybornej. A k tem festivalum - mas recht - fsak ja sem spokojenej kdyz tam najdu alespon 1 - 2 kapelky ktery mě dostanou a od ktrejch si nasledne seženu pokud mozno fšechno co nahrali - a taky ten relax tam 
A todle tema sem založil i stim umyslem poznat dalši vyborny kapelky a interprety (doufam že to bude fungovat podobně jako temata o knihach a autorech ktery čtete vespolek)--- takže diky ti - už schanim a testuju co se mě bude libit   |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pan Priatel

|
Zaslal: neděle 21. leden 2007 21:21 Předmět: |
|
|
Ten Cannonball je fakt bombovy!
A teraz si ulietavam na Stivinovy...
A Dave Brubeck je fak Klasa! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pan Priatel

|
Zaslal: neděle 21. leden 2007 21:30 Předmět: |
|
|
Inak ten ujo na ikonke so saxofonom je ten legendarny Cannonball Adderley o ktorom sa bavime...
Ak ti mozem odporucit nieco konkretne tak album Somethin' else, Them dirty blues, Money in the pocket a mnohe dalsie (sam ich virtualne vlastnim viac ako 12... :0)) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zavazadlo

|
Zaslal: neděle 21. leden 2007 21:56 Předmět: |
|
|
Oka - pustim se do toho hned po zkouškach - to jest únor --- ve zkouškovim posloucham to co už mam a pouze čtu nebo schanim nove filmy  - což by mohlo bejt taky samostatne forum  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VeHaLi Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 23. leden 2007 13:40 Předmět: |
|
|
Já tedy mám ráda hudbu jako takovou. Pocházím z vodácké rodiny, takže jsem vyrostla na country a folku a pochopitelně idolu všech holčičích srdcích 80. let - Pavlu Horňákovi. Od folku (hraji na kdyteru, takže mi to vydrželo dost dlouho) jsem přešla k blues, tomu hodně dopomohla skupina Mrakoplaš, se kterou se velmi dobře znám a která taky zaznamenal stejný posun. No a od blues je blízko jak k jazzu tak k rock´n´rollu a bigbeatu. Dnešní nové styly mi moc neříkají, nikdy jsem neměla ráda diskotéky a hudbu, co se na nich hrála a hraje, a taky mě neuchvacuje středněproudý popík prezentovaný na většině rádií a TV. Mrzí mě, že ČT2 vysílá dobrou hudbu dost pozdě večer. Jinak poslouchám rádio Beat. Taky mám ráda klasiku a různé žánrové přesahy. Slyšel např. někdo z Vás Mozartband? Je to německá (nebo rakouská) skupina, která hraje Mozartovy věci v novějším kabátku, s elektrickou kytarou, basou a bicími Jinak dost ulítávám na Pink Floyd a jejich soudobé hudbě.
Z festivalů - dříve to byly trampské a folkové, dneska jsou to většinou festivaly, kde hraje Mrakoplaš (většinou je vozím domů, aby si mohli dát pivo ). takže to byl třeba předloňský Trutnov (mrzelo mě, že jsem se nedočkala Lemmy Killminstera), Okolo Třeboně, Folkový lok na Hluboké a tak. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Harold

|
Zaslal: úterý 23. leden 2007 15:01 Předmět: |
|
|
VeHaLi napsal: | ... Jinak dost ulítávám na Pink Floyd a jejich soudobé hudbě .... |
Tý jo, super... já taky... moje nejoblíbenější skupina Jinak mám docela podobný hudební vývoj a jako ty.
Taky jsem začínal s folkem a country a pak jsem se nějak dostal přes Beatles k progressivnímu rocku a artrocku. Současná hudba (respektive nové styly) ani disco ani popík mě vůbec nezajímají. I když se tam občas něco dobrého objeví... (ale málo kdy )
Klasickou hudbu moc neposlouchám, ale docela se mi líbí. Měl bych si na ni najít asi víc času...
Kromě toho ještě miluju Mika Oldfielda - podle mě nejgeniálnější skladatel a multiinstrumentalista všech dob.
Nevím jestli to víš, ale 13.4.2007 bude hrát v Sazka aréně Roger Waters - the creative genius of Pink Floyd |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martinez

Založen: 25.10.2006 Příspěvky: 407 Bydliště: Kladno - město vydolovaného uhlí a spousty oceli žadonící o to aby byla sebrána
|
Zaslal: úterý 23. leden 2007 15:41 Předmět: |
|
|
Poslouchám trance a občas mě chytne i nějaký to indie - naposledy Snow Patrol... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pan Priatel

|
Zaslal: úterý 23. leden 2007 22:43 Předmět: |
|
|
Co je to indie?
To ako myslis Indiu? Akoze krajinu?
Teda vlastne indicku hudbu?
:0) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VeHaLi Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 24. leden 2007 12:14 Předmět: |
|
|
Harold napsal: | Nevím jestli to víš, ale 13.4.2007 bude hrát v Sazka aréně Roger Waters - the creative genius of Pink Floyd |
To se ví, že to vím, mám to akorát po narozkách, tak třeba dostanu lupen  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martinez

Založen: 25.10.2006 Příspěvky: 407 Bydliště: Kladno - město vydolovaného uhlí a spousty oceli žadonící o to aby byla sebrána
|
Zaslal: středa 24. leden 2007 14:12 Předmět: |
|
|
Pan Priatel napsal: | Co je to indie? |
Nee, indie je prej zkrácenina od independent, abych to líp přiblížil tak indie hrajou třeba Coldplay nebo The Killers ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 24. leden 2007 14:47 Předmět: |
|
|
Martinez napsal: | Pan Priatel napsal: | Co je to indie? |
Nee, indie je prej zkrácenina od independent |
Páni... To jsem v životě neslyšel.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martinez

|
Zaslal: středa 24. leden 2007 16:13 Předmět: |
|
|
DORFL napsal: | Páni... To jsem v životě neslyšel.  |
Jestli máte chuť na trošku čtení v angličtině tak prosím... (klikněte na indie (music) - link přímo na to pravděpodobně z důvodu závorek phpbb nesežere ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rausek Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 26. leden 2007 22:28 Předmět: |
|
|
Tak na tuhle otázku už se mě ptalo spoustu lidí a odpovídam vždy stejně - rádio. Nemam absolutně vůbec vyhraněnej styl, dokážu poslouchat naprosto cokoliv (snad jen "Za kolik je ten pejsek v okně" na mě bylo trochu příliš ). Jinak ze skupin trochu upřednostňuju Tleskače,přece jenom jsou ze z Plzně (jenom tak mimochodem tohle je ftip, žádnej plzeňák by to v životě neřek ) Jo a ještě taky nesnášim rep, ale ten k hudbě vůbec nepočítam... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|