Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
effel

Založen: 1.5.2007 Příspěvky: 1472 Bydliště: Brno - zlatej střed Evropy
|
Zaslal: úterý 01. květen 2007 20:36 Předmět: |
|
|
mne napadlo, nezamyslela se nahodou nad Vetirnarim? Bud je to chyba, nebo taky neni
Lady Margolotta Vetinariho znala a v Zaslane poste (pravepodobne) spolu hraji Buch! po semaforech, coz naznacuje, ze se opravdu znali a dokazali premyslet nad tahy tech druhych. Bylo i receno, ze tu hru hraji deti, coz mi prijde spis o klani mozku, nez o uvahach o tazich.
Navic Vimes byt v Krakailove slechte teoreticky nemuze, titul vevody ziskal az v poslednich letech a kdyz nemuze mit ani vlastni erb, co by delal v knize o vyznamnych rodech?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knize.Vladivoj Člen Klubu Terryho Pratchetta

Založen: 23.10.2006 Příspěvky: 3187 Bydliště: Praha-Morpork/Bjonk/Lancre
|
Zaslal: středa 02. květen 2007 8:17 Předmět: |
|
|
Elánius získal titul vévody snad už na konci Hrrr na ně, nebo ne? A tehdy byl snad obnoven i jeho erb.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 10:03 Předmět: |
|
|
v muzich ve zbrani jeho erb nebylo mozne obnovit, coz rikal draci kral heroldu...cetla jsme to pred mesicem, vim to jiste |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nenapadáměžádnýméno Anonymní
|
Zaslal: středa 02. květen 2007 10:07 Předmět: |
|
|
Hrr na ně :
Cechu historiků plně souhlasí s mým názorem, že ústřední role vašeho předka v historii města je zralá k… novému rozboru a… přehodnocení.“
„Takže vy už jste to s ním probral, co?“ zavrčel Elánius.
„Ještě ne.“
Elánius několikrát otevřel a zavřel ústa, ale nevydal ze sebe ani hlásku. Patricij se vrátil ke stolu a zvedl aršík papíru.
„A pak by se vyřešily ještě další maličkosti…“ dodal.
„Jako které?“
„Byl by pochopitelně očištěn a znovu uznán elániovský erb. Musel by být. Vím, že lady Sibyla byla velmi rozrušena, když zjistila, že na žádný erb nemáte právo. A korunka, myslím, že dokonce s perlami a -“
„Tu svoji korunku si můžete vzít a i s těmi perlami si ji klidně-“ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 10:15 Předmět: |
|
|
okej, v krakatilove slechte asi bejt mohl, jenze stejne mi to prijde nerealne
Hrr na ne bylo az po muzich ve zbrani? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nenapadáměžádnýméno Anonymní
|
Zaslal: středa 02. květen 2007 10:19 Předmět: |
|
|
Jo. Hrr na ně vyšlo dlouho po Mužích ve zbrani.
Chronologicky sou asi 2 roky vod sebe. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 10:20 Předmět: |
|
|
tak uz to dava smysl diky, stejne si myslim, ze tam byl Vetinari...mozne to je  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TheMole Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 11:05 Předmět: |
|
|
Stejně si myslím že to "heslo" bylo mělo být opravdu E jako Elánius, dle mě to vyplývá z logiky té pasáže |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 11:30 Předmět: |
|
|
mno, podle me Pratchett neni vzdycky logicky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elischka Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 11:33 Předmět: |
|
|
effel napsal: | okej, v krakatilove slechte asi bejt mohl, jenze stejne mi to prijde nerealne
Hrr na ne bylo az po muzich ve zbrani? |
Dokonce i po Nohách z jílu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 14:35 Předmět: |
|
|
Ano, je to "V" jako "Vimes" (Elánius), a ne Vetinari. Lady Margolotta neměla důvod číst si o Vetinarim, ten už je u moci hodně dlouho a ona jako správná intrikářka ví jistě o něm daleko více než je uvedeno v Krkatilově knize. Elánius však byl novou dravou rybou v rybníce, takže si o něm potřebovala zjistit nějaké základní údaje.
Už jsem to před pár měsíci poslal v seznamu chyb, kterých jsem si všimnul. Při současném čtení od začátku vždy narazím min. na další dvě obsahové chyby, kterých jsem si ještě nevšiml.
Od června se už asi konečně vrhnu na knížky, které si už nepamatuji tak dobře - tzn. od Posledního kontinentu. Už se těším :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Novom Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 16:45 Předmět: |
|
|
Musím říct, že jste opravdu blázni, hledat takový drobný chyby, na to chce opravdu hodně a hodně času stráveným soustředěným čtením.
2Hadati: zajímalo by mě, jak to ty zvládáš. Práce (předpokládám), Discworld, toto fórum a ještě se pitvat v knížkách a hledat další novinky. Klobouk dolů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rausek Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 17:00 Předmět: |
|
|
A to ještě nepočítáš Červenýho trpaslíka. Taky musim smeknout protože já bych to všechno rozhodně nezvlád. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 17:14 Předmět: |
|
|
Novom: Vtip je v tom, že to spíš nezvládám, zejména, když jsem se teď rozhodl zkusit se dostat na vysokou (bylo to rychlé rozhodnutí, takže moc nevěřím, že se mi tam podaří dostat tenhle rok, ale i tak se snažím, jak jen to jde). Musel jsem ubrat ze spánku, takže teď mimo víkendů spím většinou kolem pěti hodin. Překvapivě mi to ale vyhovuje víc, než když jsem spal déle. Nejsem teď tolik unavenej.
Ale Zeměplochu si vždy rád přečtu a jelikož už v tom mám velký přehled, tak mě ty obsahové chyby většinou praští přímo do očí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TheMole Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 17:24 Předmět: |
|
|
effel napsal: | mno, podle me Pratchett neni vzdycky logicky  | Máme adepta na jámu se škorpióny!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|