Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 04. duben 2007 20:39 Předmět: |
|
|
Tak v Dobrých znameních chybí také nějaká stránka? Páni... Mohl bys mi to prosím také poslat? Díky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TheMole Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 04. duben 2007 21:02 Předmět: |
|
|
tak k přečtení Dobrých znamení v originále jsem se ještě nedostal, i když doma je mám - můžeš prosím napsat číslo stránky? Btw: "Give a man a fire and he's warm for a day, but set fire to him and he's warm for the rest of his life."  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
puczmeloun

|
Zaslal: čtvrtek 05. duben 2007 16:11 Předmět: |
|
|
Toz udelame to takhle: http://ankh.ic.cz/Dobra_znameni.doc puvodne je to mam pocit ze zemeplocha.info neni to moje autorske dilo... |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: středa 01. srpen 2007 8:33 Předmět: |
|
|
Tak tady je ten slíbený překlad chybějící části textu.
Nebylo to velké místo; bloky zhroucených budov se srazily tak, že vytvořily nádrž, která byla z půlky naplněná dešťovou vodou.
Kuboš Janeček poplácal svého syna po zádech.
„Pitná voda!Konečně!Dobrá práce, chlapče!“
„Víš, byl jsem se dívat na tady ty namalované věci, tati, a potom-“
„No jo, no jo, malůvky chobotnic, moc pěkné,“ zabručel Janeček. „Cha! Teď taháme pilku my, a ne že ne!Je to naše voda, na naší straně ostrova, a ať si ti umaštění mizerové tvrdí něco jiného!Ať si nechají své mizerné naplavené dřevo a ať si cucají vodu z ryb!“
„Tak jo, tati,“ přikývl Les. „A pak s nimi můžeme vyměnit vodu za nějaké dřevo a mouku, ne?“
Jeho otec opatrně mávl rukou. „Možná. Ale není kam spěchat. Už brzo najdeme mořské řasy, které půjdou zapálit. Chci říct, co jsou naše cíle v dlouhodobém výhledu?“
„Vařit jídla a udržovat se v teple?“ navrhl Les s nadějí v hlase.
„Dobře, na začátku,“ připustil Janeček. „To je samozřejmé. Ale víš co se říká, chlapče. ´Dej člověku oheň, a zahřeješ ho na jeden den. Ale zapal ho, a zahřeješ ho na celý zbytek života.´ Víš, co tím chci říct?“
„Nemyslím že se to říká právě takhle-„
„Myslím tím, že my tu můžeme zůstat, a žít o vodě a syrových rybách na…no,prakticky napořád. Ale tamta banda moc dlouho bez pořádné pitné vody nevydrží, ne? Takže k nám budou muset přijít s prosíkem, ne? A pak se bude jednat podle našich podmínek, hm?“
Položil ruku kolem ramen svého zdráhajícího se syna a máchl rukou nad krajinou.
„Chci říct, synku, že na začátku jsem neměl nic, jen tu starou loď co mi odkázal tvůj dědeček,ale-“
„-dřel jsi do úmoru-“ doplnil ho Les unaveně.
„-dřel jsem do úmoru-“
„-a vždycky jsi se snažil udržet se nad vodou-„
„-správně, vždycky jsem se snažil udržet se nad vodou-„
„-a vždycky jsi chtěl odkázat mi něco, co by-AU!“
„Přestaň si dělat ze svého táty legraci!“ vyštěkl Janeček. „Nebo ti jednu střihnu i přes druhé ucho! Tak podívej, vidíš tuhle zemi? Vidíš ji?“
„Vidím, tati.“
„Tohle je země plná příležitostí!“
„Ale není tu žádná pitná voda, a v půdě je spousta soli, tati, a je cítit mizerně!“
„Je cítit svobodou, tak to je!“
„Je cítit jako by si někdo opravdu pořádně upšoukl,tati-AU!“
„To je někdy skoro to stejné! A já myslím na tvoji budoucnost, chlapče!“
Les se podíval na plochy rozkládajících se mořských řas před sebou.
Stejně jako jeho otec i on se učil rybářem, protože takhle to v jeho rodině bylo vždycky, a on byl příliš dobrosrdečný než aby se hádal, i když ve skutečnosti chtěl být malířem, jako ještě nikdo v jeho rodině před ním. Všímal si věcí, a ty ho znepokojovaly, i když nedokázal říct proč.
Ale ty budovy prostě nevypadaly správně. Sem tam zahlédl určité známky, no, architektury, třeba morporské sloupy a klačské oblouky, ale byly připojeny k budovám, které vypadaly, jako by nějací nešikovní lidé prostě navršili kameny na jiné kameny. A potom na jiných místech byly desky naskládané na vrchu prastarých cihlových zdí a na dlážděných podlahách. Nedokázal si představit, kdo to dláždění mohl vytvořit, ale evidentně měl rád malby chobotnic.
Do hlavy se mu vkrádala myšlenka, že spor Morporčanů a Klačanů o vlastnictví tohohle prastarého kusu mořského dna naprosto postrádá smysl.
„Ehm…já o své budoucnosti taky přemýšlím, tati,“ prohlásil. „Opravdu ano.“ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nenapadáměžádnýméno Anonymní
|
Zaslal: středa 01. srpen 2007 8:41 Předmět: |
|
|
Čoveče Mole, dyk ty bys to moh eventuálně překládat místo Kantůrka. Dyby se mu nedejOhbože něco stalo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: středa 01. srpen 2007 8:50 Předmět: |
|
|
nenapadáměžádnýméno napsal: | Čoveče Mole, dyk ty bys to moh eventuálně překládat místo Kantůrka. Dyby se mu nedejOhbože něco stalo. |
Díky, ale nemyslím si to..některé věty jsou dost kostrbaté, a obávám se, že až teď budu překládat tu druhou chybějící pasáž z Pošty, tak to bude ještě horší... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: středa 01. srpen 2007 8:59 Předmět: |
|
|
Hele, žádnej učenej z nebe nespad (ale debily jako by schazovali). Chce to jenom ňákou tu prakci a vono to pude. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DRAGONN

|
Zaslal: pátek 07. září 2007 23:40 Předmět: |
|
|
Mole fakt si machr !! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
puczmeloun

|
Zaslal: sobota 08. září 2007 18:41 Předmět: |
|
|
DRAGONN napsal: | Mole fakt si machr !! |
jenom proto ze je Mol z brna nebudu to mazat...prosimte Dragone pis príspevky do diskuze a ne tohle...díky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tonik87 Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 14. říjen 2008 22:26 Předmět: |
|
|
Ahoj. Můžete se prosím vás někdo kouknout v HNN na str. např. 423 a napsat mi, jestli to klačské písmo je čitelné? Já tam mám jen změt písmenek... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 6:46 Předmět: |
|
|
Klačský písmo je čitelný. Akorát je použitej takovej vozdobnej font, kerej já mam v PC pod ménem Merlin. Tagže estli to máš rozmazaný, tak je to další nepovedenej výtisk. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šimon

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 9:37 Předmět: |
|
|
Taky jsem se díval,taky to mám čitelné. Takže vadný výtisk Vypadá to že na ně máš opravdu štěstí |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tonik87 Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 19:57 Předmět: |
|
|
Simon88 napsal: | Taky jsem se díval,taky to mám čitelné. Takže vadný výtisk Vypadá to že na ně máš opravdu štěstí |
Co se dá dělat, v pátek zkusím zajít do Krakatit Bookstore  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šimon

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 20:03 Předmět: |
|
|
Tonik87 napsal: | Simon88 napsal: | Taky jsem se díval,taky to mám čitelné. Takže vadný výtisk Vypadá to že na ně máš opravdu štěstí |
Co se dá dělat... |
No můžeš si to třeba ještě přepsat lihovkou,nebo tak něco |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knize.Vladivoj Člen Klubu Terryho Pratchetta

Založen: 23.10.2006 Příspěvky: 3187 Bydliště: Praha-Morpork/Bjonk/Lancre
|
Zaslal: středa 10. prosinec 2008 9:41 Předmět: |
|
|
Když se jde Fred ubytovat do Ossiho pokoje, dává bytné pár tolarových bankovek. A já se ptám, KDE SE VZALY, KDYŽ PAPÍROVÉ PENÍZE DO ANKH-MORPORKU ZATÁHL AŽ VLAHOŠ? (Mohl i Mrakoplaš, ale ten se IMHO v době HNN zdržoval na ostrově a nevěděl o nich než ho poslali na Vyvažovací kontinent.) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|