|
U Prokopnutého bubnu Toto fórum bylo celé uzamčeno, je pouze pro čtení. Již není v plánu jej někdy znovu otevřít. Registrace nových uživatelů fóra byla pozastavena.
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: pátek 08. květen 2009 15:30 Předmět: Dotisky starších knih |
|
|
Dobrý den, mám dotaz ohledně dotisků starších knih. Dříve se všechny zeměplošské knihy (alespoň myslim) tiskly v Pohořelicích, ale teď se tisknou ve Vimperku. Ty z Vimperka mají desky z úpně jiného materiálu a do sbírky, ve které mám skoro všechny knihy s tvrdšími deskami (z Pohořelic) se ty z Vimperka moc nehodí (připadá mi to jako pěst na oko). Jde mi jen o to, jestli se ještě někdy budou tisknout knihy, s těmi klasickými obálkami , v Pohořelicích. Děkuji za odpověď
PS: Ať žijou POHOŘELICE!!!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nakladatel Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 08. květen 2009 18:10 Předmět: |
|
|
S anonymama se normálně nebavím, ale budiž: odpověď je, že některé tituly se dotiskují v Pohořelicích, některé ve Vimperku. Nechceme být závislí jen na jedné tiskárně, a naše zkušenost je, že z Pohořelic je více zmetků... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pátek 08. květen 2009 18:24 Předmět: |
|
|
Děkuju za odpověď |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Novom Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 08. květen 2009 20:34 Předmět: |
|
|
Teďka jsem koukal, kolik mám kterých knížek a je fakt, že ty z Pohořelic mají ty desky o dost tvrdší. Ale zase ty s měkkčími se lépe přenáší a nelámou. V knihovně určitě žádný rozdíl vidět není, to musí být ten anonym opravdu hodně detailista. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marie Majerová Anonymní
|
Zaslal: pátek 12. únor 2010 12:53 Předmět: |
|
|
Chci reagovat. Já osobně jsem také fanynkou Terryho Pratchetta. Pracuji v jednom nejmenovaném menším knihkupectví. I přesto je u nás v obchodě Zeměplocha hojně zastoupena. Už se mi také stalo, že mi někteří zákazníci říkali, že by chtěli něktrý díl Zeměplochy, ale ne v těch laminových deskách, ale v deskách z tvrdého papíru (nikdy ne naopak), jako tomu bylo dříve. Já osobně s nimi také souhlasím. Dám příklad: Nedávno jsme měli v obchodě 4 kusy Noční hlídky. Dvě v laminových a dvě v papírových deskách. Všechny jsme měli v regálu s ostatními. Které myslíte že byly prodané dríve? Kupodivu (samozřejmě) ty papírové. Tím chci jen říct, že kupujícím na tom asi opravdu záleží. Já mám doma i několik dílů v angličtině (paperbacků), ale ani jeden z nich nemá desky z lamina! I když chápu, že laminové desky jsou a budou levnější na výrobu, ale Zeměplocha si zaslouží, aby se na ní nešetřilo.
Nemyslím to vůbec zle. Je to spíše prosba, ke které by se jistě připojili i další.
S pozdravem Marie Majerová |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Biker Anonymní
|
Zaslal: sobota 13. únor 2010 17:44 Předmět: |
|
|
Dobrý den. Nezbývá než souhlasit. A je mi taky záhodou, proč jsou například dotisky Noční hlídky ve dvou různých provedení desek. Já rozhodně jsem pro papírové. Takže souhlasim s předchozím příspěvkem. A ptám se Vás pane nakladateli, jestli se i nadále budou tisknout ty s laminovými deskami. Děkuji za odpověd |
|
Návrat nahoru |
|
 |
moi Anonymní
|
Zaslal: neděle 21. březen 2010 14:57 Předmět: |
|
|
Ja to mam presne naopak. Nemam rad papir, preferuji lamino. Papir je tvrdy a jakmile se jednou ohne, je po vsem, obalka ma v sobe nadosmrti hnusnou ryhu. Zato lamino je krasne pruzne a knizka mi tak zustava neustale v perfektnim stavu, nehlede na to, kolika lidem ji pujcim : ) A nejde jen o niceni, ale i o prakticnost - ohebna knizka se mi mnohem lepe drzi a tudiz cte, nez knizka neohebna (vyhodou je jak ohybani papiru, tak to, ze jemnejsi hrany knizky netlaci do prstu) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|