Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pieter
|
Zaslal: úterý 05. prosinec 2006 11:48 Předmět: Chyby a opravy obecně |
|
|
Než se pídit, jestli vyšel opravený dotisk (a pochopitelně utrácet za další police do knihovny , nebylo by lepší udělat takový ten klasický lístek s erraty, který by si člověk hezky vytiskl a vložil, případně rozstříhal a inkriminovaná místa přelepil?
Jinak (omlouvám se, ale stránky ani na knihu si nevzpomenout) mě víc než Mudromil Oberkost vytrhuje ze čtení několikrát zmiňovaná civilní válka. Je to v nějaké Hlídce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mostly Harmless
|
Zaslal: pátek 29. prosinec 2006 16:15 Předmět: |
|
|
Souhlasím...tento dobrý zvyk upadl mezi nakladateli a knihkupci bohužel v zapomnění, stejně jako třeba vkládání stužek jako záložek do knížek...není nic horšího, než když nemůžu najít záložku... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: úterý 06. březen 2007 21:54 Předmět: |
|
|
Mostly Harmless napsal: | Souhlasím...tento dobrý zvyk upadl mezi nakladateli a knihkupci bohužel v zapomnění, stejně jako třeba vkládání stužek jako záložek do knížek...není nic horšího, než když nemůžu najít záložku... |
do paperbacku se lepi stuzka dost blbe  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 06. březen 2007 22:08 Předmět: |
|
|
Ten lísteček s nějakou chybou jsem nedávno viděl v knize Psáno osudem a politikou od Sylvy Součkové.
Mám dojem, že v případě některých zeměploch by ty opravné papíry vydaly na menší knížky.
Ale nápad je to rozhodně dobrý. Když už by ty papíry s chybami nebyly v knize, tak alespoň je všechny vypsat někde na internetu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 06. březen 2007 22:10 Předmět: |
|
|
Zkuste navrhnout panu nakladateli, my to tu těžko vyřešíme. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cellindra Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 09. březen 2007 12:51 Předmět: civilní válka |
|
|
Jo, ta civilní válka je důležitá, Hadati, jestli to ještě nemáš ve své databázi chyb, tak si to tam přidej. Je to v Pohyblivých obrázcích a hodněkrát. Radši zkontroluj, jestli to není ještě v některé Zeměploše. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pátek 09. březen 2007 14:44 Předmět: |
|
|
Cell: Dobře. I když jsem myslel, že se Civilní válka objevila i v Noční hlídce. Zkontroluji to. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mrakoplaška

|
Zaslal: pátek 25. duben 2008 19:25 Předmět: |
|
|
poslední hrdina, strana 113: "Ankh Morporku, máme na palubě orangutana!" by lepší bylo "Ankh morporku, máme orangutana" (Houstone máme problém...)
Taktéž, strana 156: "Conan si mírně odfrkl" místo "Cohen si mírně odfrkl".
tak mě napadá, jak je to vlastně s ostrejma srpkama měsíce? Slunce na Měsíc svítí skrz zemi, ta slunečnímu svitu stíní, tim pádem měsíc dorůstá a podobně ? Jak se země točí? Nikdy jsem se v tomdle nevyznala, ale tim pádem by na zeměplošných obrázkách neměly bejt ostrý srpky měsíce, když slunce svítí na měsíc zkrz zeměplochu. měli by tam bejt nakreslené obrysy želvy a tak... opravte mě, jestli ze sebe dělám debila a jestli se to někdy někde probíralo, jako že asi jo tak se popřípadě omlouvám za opakování tématu...
a propos: Stínov, Stínadla... hehe ani nevim jak mě to napadlo, asi jsem doopavdy tak dutá... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomis Člen Klubu Terryho Pratchetta

Založen: 1.10.2006 Příspěvky: 312 Bydliště: Prágl, Sometimes i jinde
|
Zaslal: sobota 26. duben 2008 11:10 Předmět: |
|
|
Trošku jsem nepochopil co máš na mysli se stínovem a stínadlama, ja si dokonce myslím, že shades by se lépe přeložilo jako stínadla, jenže ty už v české literatuře máme s určitým jasně definovaným významem, tak pan překladatel hledal druhy nejlepší překlad |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rausek Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: sobota 26. duben 2008 12:42 Předmět: |
|
|
Co se týče toho měsíce, tak slunce obíhá mezi Plochou a A´Tuin, takže by se tam měl jen tu a tam vyskytnout nějaký ten chobot či kel. Navíc, co my víme, jestli zeměplošský měsíc ubívá a přibívá ze stejného důvodu, co zemneplošský. Třeba má prostě jednu půlku bílou, druhou černou a dobu atočení kolem své osy 28 dní.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Etherina Kotníčková

Založen: 17.12.2007 Příspěvky: 213 Bydliště: ulice Broskvové bublaniny
|
Zaslal: středa 07. květen 2008 20:49 Předmět: |
|
|
Já vždycky vidím v knize pár chyb... ale než dočtu, zapomenu je. Příště si je musím psát, protože už mě to štve, vždycky to někam chci napsat a nejde to. Ta moje hlava... |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čtvrtek 08. květen 2008 11:11 Předmět: |
|
|
Ale jen obsahové chyby. Pravopisné, ne. To bych se při opravách zbláznil... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Etherina Kotníčková

Založen: 17.12.2007 Příspěvky: 213 Bydliště: ulice Broskvové bublaniny
|
Zaslal: čtvrtek 08. květen 2008 11:39 Předmět: |
|
|
Však já myslím obsahové... anglicky na to umím dost... pak se vždycky bavím úvahami jak přesně mohl vypadat originál. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: neděle 03. leden 2010 14:25 Předmět: |
|
|
Kam s pravopisnýma chybama? Jsem patrně zhejčkaná, ale dokážou mi neuvěřitelně jít na nervy. Když se Vám "Mad hlavou" (prohánějí mráčky - nepamatuji si přesně), tak je to opravdu začátek šílenství...
Tento poklad jsem našla v knize označené za dotisk, takže bych naopak čekala, že chyby byly odstraněny. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TheMole Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: neděle 03. leden 2010 17:13 Předmět: |
|
|
Pravopisné chyby do vláken, které již byly k příslušné knize založeny, případně založit vlákno nové, pokud uvedená kniha je dosud "nepokryta".
Jen si upřesním - ten překlep je v brožovaném dotisku, nebo ve vázané dvouknize? Totiž v případě dvouknihy by to byla moje vina, tam mi přece jen ještě některé překlepy unikly...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|