Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Knize.Vladivoj Člen Klubu Terryho Pratchetta

Založen: 23.10.2006 Příspěvky: 3187 Bydliště: Praha-Morpork/Bjonk/Lancre
|
Zaslal: pondělí 25. prosinec 2006 11:25 Předmět: |
|
|
Ta písnička by měla být potřena česnekem, postříbřena a zabodnut do ní dubový kolík a měla by být pohřbena na křižovatce, zabalená do chlupaté deky.
Jinak ad Průvodce:Kva-kva-kva-kvaaalitka, jen se mi po Vánocích sešly doma 2, neměl by někdo o 1 zájem?
A ad překlad:
s.158:(Didaktylos) Byl jmenován biskupem v omniánském kostele,... TFUJ TAJKSL!Prach a broky, vsadil bych krk že v originále bylo in Omnian church, čili podle kontextu v omniánské CÍRKVI! |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: úterý 26. prosinec 2006 1:54 Předmět: |
|
|
s.89:špatně popsaný erb Cechu rytců a tiskařů, popsán z pohledu popisujícího, nikoliv držitele. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Asperia
|
Zaslal: úterý 26. prosinec 2006 11:20 Předmět: Re: Vetinari x Elánius |
|
|
Lu-Tze napsal: | To je snad jasné, že Vetinariho největším nepřítelem/rivalem je Elánius, ne? Narozdíl od jiných ho nemůže tak snadno ovládat, protože mají oba svojí hlavu, oba ví, jak a co ten druhý myslí... je toho hodně. A zároveň je Elánius i Vetinariho nejlepším přítelem, právě proto, že o sobě tolik vědí ) |
mně jako nepřátelé nepřijdou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Asperia
|
Zaslal: úterý 26. prosinec 2006 11:21 Předmět: |
|
|
puczmeloun napsal: | Možná proto že je jediný spolu s vetinarim proti komu neprijímá cech vrahů objednávky a tak je prakticky nesmrtelný...a navíc byl jedním z možných kandidátů na patricije (v Nohách z jílu) |
ty jsem ještě nečetla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 26. prosinec 2006 20:15 Předmět: |
|
|
Knize.Vladivoj napsal: | s.89:špatně popsaný erb Cechu rytců a tiskařů, popsán z pohledu popisujícího, nikoliv držitele. |
Erb je popsaný dobře, jen Briggs jej špatně nakreslil. Viz fotky erbů v Galerii fotek na discworld.cz. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Asperia
|
Zaslal: úterý 26. prosinec 2006 22:14 Předmět: |
|
|
pro kterou Pratchettovu knihu se v Průvodci užívá zkratka H? nenašla jsem to v seznamu zkratek. koukám špatně? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: úterý 26. prosinec 2006 23:07 Předmět: |
|
|
Kpoukáš dobře, myslím že to párkrát ujelo a H je Hogfather- čili OP-Otec Prasátek.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 27. prosinec 2006 21:37 Předmět: |
|
|
Už jsem se lekl, že jich je víc, ale naštěstí mi to "H" uniklo jenom u hesla Časnačaje a jedno v Zeměplošských písních. I tak to trochu zamrzí. Takové zbytečné chyby. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Asperia
|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 19:16 Předmět: |
|
|
Knize.Vladivoj napsal: | Kpoukáš dobře, myslím že to párkrát ujelo a H je Hogfather- čili OP-Otec Prasátek.  |
díky za vysvětlení. mám ale pocit, že jsem se nedohledala zkratky ještě u jednoho hesla určitě a nejsem si jistá, jestli to bylo H nebo něco jiného, ale to heslo už nevím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomis Člen Klubu Terryho Pratchetta

Založen: 1.10.2006 Příspěvky: 312 Bydliště: Prágl, Sometimes i jinde
|
Zaslal: úterý 02. leden 2007 20:54 Předmět: večerníček-hajaja |
|
|
A)rad bych vyjadril autorum prekladu naprosty dik a sklonil se pred jejich praci
B) je par drobnustek,ale skutecne jen pidi, ktere mozna unikli
podle mne by mel byt u hajajy/vecernicka uveden v referencich i OP, sice jetam jen chvili a ve zmince,ale je tam:)
a u her mi chybi buch,ale to je asi tim ze to bylo psane pred postou a buch!, a neuvedomuji si ze by se pred temito knihami vyskytovala, takze spis namet pro dalsi upravene vydani:)
u Cvrčka cvokala by možná stálo za to uvést, že v LF byl přeložen jako vaverka, pokud si dobre pamatuju.
To je tak vse na co jsem prisel
dik a jen tak dal |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Letax Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 16. leden 2007 0:58 Předmět: |
|
|
U hesla Uberwald (omlouvám se, ale je půlnoc a šance že bych zjistil jak se píšou přehlásky je velmi malá ) je psáno že tato země má v erbu dvouhlavého orla. Není to dvouhlavý netopýr?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
puczmeloun

|
Zaslal: úterý 16. leden 2007 17:03 Předmět: |
|
|
Tomis: pamatujes si dobre opravdu byl Vaverka...taky me to prekvapilo a vzpomněl sem si na to bo ted ctu lehké fantastično...
Letax: V hesle o rodině von Übervald je psano ze jejich erb má dvouhlavého netopýra...možná má ¨bervald orla a angua netopýra...ale pravdepodobnejsí bude chyba... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mák Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 16. leden 2007 17:07 Předmět: |
|
|
Letax napsal: | U hesla Uberwald (omlouvám se, ale je půlnoc a šance že bych zjistil jak se píšou přehlásky je velmi malá ) je psáno že tato země má v erbu dvouhlavého orla. Není to dvouhlavý netopýr?  |
No je to chyba už jen tím, že dvouhlavý orel (v heraldice) neexistuje. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Letax Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 16. leden 2007 18:21 Předmět: |
|
|
Mák napsal: | Letax napsal: | U hesla Uberwald (omlouvám se, ale je půlnoc a šance že bych zjistil jak se píšou přehlásky je velmi malá ) je psáno že tato země má v erbu dvouhlavého orla. Není to dvouhlavý netopýr?  |
No je to chyba už jen tím, že dvouhlavý orel (v heraldice) neexistuje. |
A dvouhlavý netopýr ano? Jinak nemáš nějaký linky na stránky, který by se touhle problematikou zaobírali (jaká zvířata patř k heraldice apod.) Docela mě to zajímá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: úterý 16. leden 2007 19:30 Předmět: |
|
|
Ano ano, jest to dvouhlavá orlice A navíc magická  |
|