Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
nenapadáměžádnýméno Anonymní
|
Zaslal: čtvrtek 08. únor 2007 8:19 Předmět: |
|
|
U cechu vrahů je zmiňováno několik generací vrátnejch (méno mi vypadlo). Ale v Noční Hlídce je uvedenej p. Rozbušný. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
puczmeloun

|
Zaslal: čtvrtek 08. únor 2007 13:49 Předmět: |
|
|
Vrátný Ťupka  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: čtvrtek 08. únor 2007 14:28 Předmět: |
|
|
To jsme při překladu prověřovali. Pan Ťupka v Průvodci zmíněn nebyl, za to tam bylo zcela nové jméno vrátného, kterého jsme přeložili jako Rozbušný. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: čtvrtek 08. únor 2007 14:31 Předmět: |
|
|
Hadati napsal: | To jsme při překladu prověřovali. Pan Ťupka v Průvodci zmíněn nebyl, za to tam bylo zcela nové jméno vrátného, kterého jsme přeložili jako Rozbušný. |
Todle mi hlava nebere. Ale v Průvodci je uvedej Ťupka. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čtvrtek 08. únor 2007 14:40 Předmět: |
|
|
Aha :-) No, tak je to tedy obráceně (s těmi jmény). Tak daleko s encyklopedickými znalostmi ještě nejsem, abych si pamatoval jméno každého vrátného v Zeměploše ;-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: čtvrtek 08. únor 2007 14:47 Předmět: |
|
|
Máš pravdu, Karotka nejseš. Ale jednou seš Patrícijůf tajemník, tak se musíš snažit. Nebo se budeš smažit.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čtvrtek 08. únor 2007 15:21 Předmět: |
|
|
Já se snažím, ale je toho opravdu moc, na co musím pamatovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Letax Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: neděle 11. únor 2007 21:31 Předmět: |
|
|
Toto není chyba, ale přišlo mi zbytečný kvůli tomu zakládat nový téma. Jenom by mě zajímala jedna věc. U hesla Mrakoplaš je napsáno toto- Věří se že je jedním z devíti lidí, kteří navštívili smrťovu říši ještě za svého života. Z těch lidí si vybavuji- mrakoplaše, dvoukvítka, morta, isabel, zuzanku, alberta, princeznu keli, toho mága z Morta jehož jméno sem si nikdy nzapamatoval. Kdo je ten devátej? (jedinej kdo mě napadá je instalatér o němž je také v pár knihách zmínka. Myslíte že je to opravdu on nebo se tam dostala ještě nějaká další, důležitější postava?) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
puczmeloun

|
Zaslal: neděle 11. únor 2007 22:09 Předmět: |
|
|
Já nechci nic ríkat ale v lehkém fantastičnu se píše že tam den co den chodí mladíci zachraňovat svoje holky...tzn. císlo 9 je podle me hodne malé...
jinak jesi se pocítají jenom zdokumentované prípady bude to určitě ten instalatér....nikoho jineho si nemuzu vybavit
Naposledy upravil puczmeloun dne neděle 11. únor 2007 22:12 , celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sargon

|
Zaslal: neděle 11. únor 2007 22:11 Předmět: |
|
|
puczmeloun napsal: | Já nechci nic ríkat ale v lehkém fantastičnu se píše že tam den co den chodí mladíci zachranovat svoje holky...tzn. císlo 9 je podle me hodne malé...
jinak jesi se pocítají jenom zdokumntované prípady bude to určitě teninstalatér....nikoho jineho si nemuzu vybavit |
Otázka je,jestli se vrací
Jasná narážka na Orfea |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sargon

|
Zaslal: sobota 24. únor 2007 12:22 Předmět: |
|
|
Mám dotaz.pokud to sem ž někdo psal tak se omlouvám
Je Mrakoplaš nejmladším členem univerzitního zboru?
Nejmladší je snad Rozšafín Ctibum,nebo ne?
Mám důkaz
Mrakoplaše z NU vykopli někdy před Barvou kouzel a Ctibum promoval v Pohyblivých obrázcích
avíc je v Průvodci u obou napsáno že jsou nejmladší.
Vysvětluji si to tak:Ctibum je nejmladší(věkově),kdešto Mrakoplaš služebně |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martinez

Založen: 25.10.2006 Příspěvky: 370 Bydliště: Kladno - město vydolovaného uhlí a spousty oceli žadonící o to aby byla sebrána
|
Zaslal: sobota 24. únor 2007 12:49 Předmět: |
|
|
Už jsem se na to ptal tady... Většina lidí to chápe stejně jako ty - každopádně tak jak je to napsaný je to trošku zmatený... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sargon

|
Zaslal: sobota 24. únor 2007 14:49 Předmět: |
|
|
Pardon |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cellindra Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pondělí 26. únor 2007 15:57 Předmět: Ad Jindra Rakvář |
|
|
Ad Jindra Rakvář: To bude tím, že v Průvodci je nejspíš i v originále uvedená jiná věta než v Pravdě. Podívám se na to, až mi Hadati vrátí moji kopii angl. Průvodce.:)
Ad vrátný Ťupka: To je přímo můj překlad - v originále tam bylo jméno vrátného, které se neshodovalo s žádným vrátným zmíněným v knihách. Tak jsme si taky vymysleli vlastního. I když je to divný, už jsem to řešila tehdy, jestliže to byla jedna rodina, tak se měli jmenovat všichni stejně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knize.Vladivoj Člen Klubu Terryho Pratchetta

Založen: 23.10.2006 Příspěvky: 3187 Bydliště: Praha-Morpork/Bjonk/Lancre
|
Zaslal: sobota 03. březen 2007 10:37 Předmět: |
|
|
Svatkup, seržant: narozen v Istancii...já myslel že Istancie je Klač...nebo Omnia?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|