Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
tutchek

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 15:46 Předmět: spam spam spam |
|
|
Kdyby provozovatel fora chtel, pred casem jsem si napsal takovou moc dobrou captchu pro phpBB forum.. mno zase tak idealni neni... na druhou stranu od te doby ani jeden spam (a ze tohle je jenom zacatek.. vsadim boty ze brzo tu budou primo zaplavy spamu behem par minut az se to nebude stacit mazat :S)
includes/user_cp.php
zmenit
kód: | else if ( $mode == 'register' )
{
if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) )
{
$error = TRUE;
$error_msg .= ( ( isset($error_msg) ) ? '<br>' : '' ) . $lang['Fields_empty'];
}
} |
na
kód: | else if ( $mode == 'register' )
{
if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) || StrToLower(Trim($_POST["captcha"])) != 'hub')
{
$error = TRUE;
$error_msg .= ( ( isset($error_msg) ) ? '<br>' : '' ) . $lang['Fields_empty'];
}
} |
/posting.php
kód: | case 'reply':
$username = ( !empty($HTTP_POST_VARS['username']) ) ? $HTTP_POST_VARS['username'] : '';
$subject = ( !empty($HTTP_POST_VARS['subject']) ) ? trim($HTTP_POST_VARS['subject']) : '';
$message = ( !empty($HTTP_POST_VARS['message']) ) ? $HTTP_POST_VARS['message'] : '';
$poll_title = ( isset($HTTP_POST_VARS['poll_title']) && $is_auth['auth_pollcreate'] ) ? $HTTP_POST_VARS['poll_title'] : '';
$poll_options = ( isset($HTTP_POST_VARS['poll_option_text']) && $is_auth['auth_pollcreate'] ) ? $HTTP_POST_VARS['poll_option_text'] : '';
$poll_length = ( isset($HTTP_POST_VARS['poll_length']) && $is_auth['auth_pollcreate'] ) ? $HTTP_POST_VARS['poll_length'] : '';
$bbcode_uid = '';
prepare_post($mode, $post_data, $bbcode_on, $html_on, $smilies_on, $error_msg, $username, $bbcode_uid, $subject, $message, $poll_title, $poll_options, $poll_length); |
na
kód: | case 'reply':
$username = ( !empty($HTTP_POST_VARS['username']) ) ? $HTTP_POST_VARS['username'] : '';
$subject = ( !empty($HTTP_POST_VARS['subject']) ) ? trim($HTTP_POST_VARS['subject']) : '';
$message = ( !empty($HTTP_POST_VARS['message']) ) ? $HTTP_POST_VARS['message'] : '';
$poll_title = ( isset($HTTP_POST_VARS['poll_title']) && $is_auth['auth_pollcreate'] ) ? $HTTP_POST_VARS['poll_title'] : '';
$poll_options = ( isset($HTTP_POST_VARS['poll_option_text']) && $is_auth['auth_pollcreate'] ) ? $HTTP_POST_VARS['poll_option_text'] : '';
$poll_length = ( isset($HTTP_POST_VARS['poll_length']) && $is_auth['auth_pollcreate'] ) ? $HTTP_POST_VARS['poll_length'] : '';
$bbcode_uid = '';
if ($_POST['username'] && Trim(StrToLower($_POST['captcha'])) != 'kde')
{
$error_msg = "Fuckin' bots disallowed here.";
} else {
prepare_post($mode, $post_data, $bbcode_on, $html_on, $smilies_on, $error_msg, $username, $bbcode_uid, $subject, $message, $poll_title, $poll_options, $poll_length);
} |
/templates/subSilver/posting_body.tpl
kód: | <!-- END switch_username_select --> |
na
kód: | <tr>
<td><span><b>Captcha</b></span></td>
<td><span>To by mě zajímalo, <input> udělali soudruzi z NDR chybu.</span></td>
</tr>
<!-- END switch_username_select --> |
a nakonec
/templates/subSilver/profile_add_body.tpl
kód: | <!-- BEGIN switch_namechange_allowed --> |
na
kód: |
<!-- BEGIN switch_namechange_allowed -->
<tr>
<td><span>Captcha:</span></td>
<td>Když jsem šel z <input>, ztratil jsem zub.</td>
</tr>
|
Asi by se hodilo zmenit ony hlasky na neco vic zemeplosskeho, ale mely by zustat bez diakritiky a bez moznosti vice variant, treba "kolik je dve a dve" nabizi jak 4 tak ctyri tak čtyři, coz neni idealni...
EDIT: to < a > jsou samo spicate zavorky.. kdybych to naspal s nima tak to to forum zmrsi, a entity zase neprelozii... grr.. no nic..
EDIT2: koukam ze to forum tak rozes.... ze... PHP vzpada v poho, sablony jsou zde:
http://www.tulacek.info/tmp/captcha.txt |
|
Návrat nahoru |
|
 |
majls

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 16:23 Předmět: |
|
|
diky moc. o necem podobnem taky zacinam uvazovat. zatim se da zvladat mayat spam rucne ale tohle vylepseni asi stejne hodne brzo pridam minimalne pro anonzmni uzivatele. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Case Noční hlidka

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 16:50 Předmět: |
|
|
Captcha je ovšem prasárna v tom ohledu, že vyřazuje i lidi - například slabozraké.
BTW, majlsi, už před nějakou dobou jsem Ti házel ohledně spamu jistý odkaz v organizačním fóru, viděl jsi ho? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
majls

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 16:53 Předmět: |
|
|
jj jestli me pamet neklame tak jo. jak jsem rikam zatim mnoystvi spamu neni nijak moc velke tak spis jen tak zatim zjistuju jak to resi ostatni a vznejslim jak to vyresit jeste lip  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tutchek

|
Zaslal: pátek 09. únor 2007 19:52 Předmět: |
|
|
No tohle neni captcha v klasickem smyslu, ze by se objevil obrazek a mel jsi napsat co tam je..
tohle zobrazi vetu
kdyz jsem sel z [ ] ztratil jsem zub
a do toho policka mas doplnit vhodne slovo... pravda vyradi to na druhou stranu ty co neznaji dane uslovi (proto se vyplati neco notoricky znameho) a cizince (slovaky neberu za cizince)... ale na druhou stranu se tu mluvi cesky a vetsina spambotu (a nebo pripadne spammeru co za to dostavaj zaplaceno a celej den u toho sedi.. i takovi byvaji) to proste neda.. protoze neumej cesky... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Druss Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 02. březen 2007 19:40 Předmět: |
|
|
Tak už to začíná bejt hustý...za 5 minut to napíše do všech kategorií a ještě mi to stačilo poslat 4 soukromý zprávy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Voronde Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 02. březen 2007 19:47 Předmět: |
|
|
Přesně tak, mně sice zatím 1 zprávu, ale i tak...
edit: tak po přihlášení tu také žádné zprávy nemám
Naposledy upravil Voronde dne pátek 02. březen 2007 20:34 , celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: pátek 02. březen 2007 19:55 Předmět: |
|
|
me to odeslalo na email upozornění na 4 zprávy, ale když jsem se přihlásil tak jsem je tam neměl. POkud je někdo smazal tak děkuji. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 02. březen 2007 21:04 Předmět: |
|
|
Začíná to tu být opravdu zajímavé... Mně přišly tři upozornění a nic.
Možná by to chtělo víc moderátorů... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elhana

|
Zaslal: pátek 02. březen 2007 21:14 Předmět: |
|
|
Taky jedno upozornění na novou zprávu, ale horší je, že když proklikávám novinky, tak jsou to skoro samé spamy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Case Noční hlidka

|
Zaslal: pátek 02. březen 2007 21:21 Předmět: |
|
|
Už jsem snad témata promazal. Co dodat než omluvu za způsobené nepříjemnosti... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: pátek 02. březen 2007 22:26 Předmět: |
|
|
Za to se neomlouvejte, za to nemůžete. Ale přesto děkujeme, hned se tu dá líp dejchat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
majls

|
Zaslal: sobota 03. březen 2007 11:11 Předmět: |
|
|
bohužel nezbývá než abych pridal i svoji omluvu. no nezbývá nez se vrátti k tomu ze na forum mohou pouze registrovani uživatelé. dalsi zabezpečení bude brzo následovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Case Noční hlidka

|
Zaslal: sobota 03. březen 2007 13:13 Předmět: |
|
|
Zrovna tohle má nicméně na svědomí registrovaný "uživatel"... |
|
Návrat nahoru |