Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 30. leden 2007 22:05 Předmět: Strata a Temná strana slunce |
|
|
Pane nakladateli, chtěl bych se zeptat, zda-li neuvažujete o vydání knih Strata a Temná strana slunce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nakladatel Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 30. leden 2007 22:09 Předmět: |
|
|
Ani náhodou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: úterý 30. leden 2007 22:16 Předmět: |
|
|
Pěkná odpověď, taková stručná . Mohu se zeptat z jakých důvodů? Malý zájem? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Letax Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: úterý 30. leden 2007 22:32 Předmět: |
|
|
nakladatel napsal: | Ani náhodou. |
Vy taky nic nevydáváte! Mě je jasný že v ČR je poptávka po knihách mizerná. Jenže ona je mizerná i nabídka!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pan Priatel

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 10:44 Předmět: |
|
|
Co keby sme si mi ako fanusici (alebo skor "vy" ako fanusici :0)) zalozili vlastne nakladatelstvo? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 11:52 Předmět: |
|
|
Tyhle staré knihy šly svého času do slev, protože nakladatelství Magnet jich vydalo mnoho tisíc a neprodaly se. Tak proto. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 11:55 Předmět: |
|
|
Jo a ještě k mizerné nabídce - ročně vychází v Česku přes deset tisíc různých titulů ve více než pěti stech aktivních nakladatelstvích!!! Tak jaká mizerná nabídka? O čem to člověče mluvíš! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Druss Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 12:24 Předmět: |
|
|
Letax napsal: |
Vy taky nic nevydáváte! Mě je jasný že v ČR je poptávka po knihách mizerná. Jenže ona je mizerná i nabídka!  |
Nedráždi nakladatele bosou nohou
Víš co já nakladatele chápu. Pokud je kniha o kterou je malý zájem, a ve finále skončí v nějakejch levnejch knihách, tak je logické že se nikdo nepustí do dalšího vydání když tu hrozí reálná šance že to bude ztrátový. Myslím si že tenhle rok by toho mohlo být dost...jsou slíbení Nómové, určitě se dělá na Wintersmithovi...takže si myslím že je to v poho. Já bych mohl taky nadávat nakl. Perseus že knížky který nemám maj v plánu dotisknout až v roce 2009 ale vyčkám ...neboť kdo si počká, ten se jednou dočká  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 13:32 Předmět: |
|
|
Raději si nedělejte falešné naděje. A ty knihy jsou hodně slabé, T.Pratchett se k nim už taky moc nehlásí, stejně jako ke starým povídkám, které jsme museli ve sbírce Divadlo krutosti oželet. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
puczmeloun

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 14:43 Předmět: |
|
|
Temná strana slunce a Strata slabé knihy? Co třeba kobercové? Ti byly taky znovu vydáni a já je potkávám v knihkupectvích cím dál tím mín. (mizí u zakazníku). A co třeba už zmínení nomové, ti nejsou oproti nim slabí? Mozná je to muj nazor ale ti jsou prece mnohem detstejsí a presto všechno nakonec budou znovu přeloženi a vydáni? A navíc kdy byla TSS a Strata vydány? To ze to dopadlo jak z mapama ze zemeplochy to není duvod nevydaní dnes, dyt mapy se ted taky hodne prodavajpo pratchettovi je snad poptávka velká ne? Ja nevím ze se nevydává johny to chápu ale tyhle dve knihy jsou podle me dobré dost... |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 16:01 Předmět: |
|
|
nakladatel napsal: | Jo a ještě k mizerné nabídce - ročně vychází v Česku přes deset tisíc různých titulů ve více než pěti stech aktivních nakladatelstvích!!! Tak jaká mizerná nabídka? O čem to člověče mluvíš! |
Já to samozřejmě nemyslel nějak zle. Ale v průměru dvacet publikací na nakladatelství ročně mi v porevoluční zemi přijde hodně slabé. Ve srovnání třeba se západem. Ale tak to není jen s knihami, tak je to se vším, to že se u nás produkuje sotva 25 celovečerních filmů je žalostné. Jediné co zde skvétá je divadlo díky podpoře ze strany politiků.
Jinak ale musím z většiny souhlasit s Puczmelounem. Sice do toho moc nevidím ale myslím si že se vydávají mnohem horší věci, které si dle mého názoru nemůže nikdy nikdo v životě koupit a knihy autorů typu Terry Pratchett mají řekl bych slušný potenciál. Jen je třeba více propagovat. A nebát se riskovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zavazadlo

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 20:19 Předmět: |
|
|
Panove panove - vzhledem k rozloze a počtu obyvatel teto male libezne zemičky si myslim že nových vydaných titulu je tu haš haš - u celovečernich filmu bych častečně souhlasil - to je zas o penězich (jako fšechno), ale nadruhou stranu produkce kratkých hraných, animovaných i loutkových filmů je tu nadpruměrna. Vzato kolem a kolem - pohoda - kdo něco chce ten si to najde a vyběr tu je --- jasně že vám (i mě) jako fanouškum se pan nakladatel prostě nezavděči nikdy a rencat si mužete (mužeme) jak chcete (chceme - dokud nebude zaručen dostatečnej zajem (ať už o novinku nebo dotisk) tak do toho nikdo nepude (to plati nejen u TALPRESSu) --- doba kdy se vydávaly knihy v desetitisicových nákladech se už nikdy nevrati soudruzi (dnes je problem i se dvouma tisicema). |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 21:15 Předmět: |
|
|
zavazadlo napsal: | Vzato kolem a kolem - pohoda - kdo něco chce ten si to najde a vyběr tu je --- |
No to je tvůj názor, můj pocit je jiný, ale rozhodně ti nechci podrejvat národní vědomí! (nemyšleno na nakladatelství talpress ale všeobecně na všechno v této maličké, žalostné, legislativně zaostalé, skoro rozkradené zemičce) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 21:25 Předmět: |
|
|
Plně chápu obavy, že vydání těchto knih by mohlo být ztrátové. Ale to, že se dobře neprodávaly před deseti lety, neznamená, že by se špatně prodávaly i teď. Zvlášť když by ten náklad nebyl tak velký, jako udělalo nakladatelství Magnet-Press. A o Pratchetta je v dnešní době takový zájem, jaký snad ještě nebyl...
A jen já vím asi o čtyřech lidech, kteří by si s radostí ty knihy koupili (a není mezi nimi nikdo z tohoto fóra). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zavazadlo

|
Zaslal: středa 31. leden 2007 21:30 Předmět: |
|
|
Mno to je jak s tim divnym přirovnanim ke sklenicim - ja ji mam poloplnou - ty (jak se mě zda podle reakce) poloprazdnou  --- fšak porovnej s okolnima zemičkame přopližně stejne velikosti a historie --- i Masaryk řikal že se narod da dopořadku až za 40 let (u něj myšleno po valce - pro komunizmus to plati taky - takže mame eště čas --- a na zavěr ukaž mě zemičku kde sou fanoušci spokojeni s tim jak vydavaj jejich oblibeneho autora --- podrejvat si nic nenecham - sem zahradnik a rejč se nepučuje stejně jako manželka  --- (fše brat s usměvem   |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|