Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Letax Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 15:46 Předmět: |
|
|
Když se tady bavíte o těch narozeninách, napadlo mě (tedy po pravdě né mě, ale jednoho kolegu z Fanatik Studia), co pánům zfilmovat nějakou povídku z divadla krutosti? A když říkám zfilmovat tak mám na mysli skutečně profesionální úroveň. Vybrat nějakou povídku a pod produkcí Fanatik Studia (pro ty co neznají- http://www.fanatikstudio.net) a serveru www.discworld.cz to natočit. Zapojit by se mohli i lidi z tohoto fóra, kteří by měli zájem (a doufám že jich bude hodně). Co se týče zpracování, fanatik studio má z fantasy filmy nemalé zkušenosti (dovolil bych si tvrdit že největší v čr, protože se pustilo jako první v naší republice do ryzího, velkovýpravného, celovečerního fantasy filmu, kterým se momentálně zabývá (viz. třeba - http://www.mfantasy.cz/2006080045-rozhovory-fanatik-studio.html) . Právě k tomuto filmu se nám podařilo sehnat neskutečné zázemí, ať už se jedná o herce (Jiří Lábus, Roman Holý), kaskadéry (double stunt team, Agilitas), 3D grafiky k výrobě digitálních postav a bitevních scén, hudbu (Raulan Zhubanov, H. G. Williams (Letopisy Narnie, Shrek 2)) a také poloprofi až profi filmařské vybavení, a myslím že by nebyl problém podobné zázemí vybudovat i při natáčení nějakého kratšího povídkového filmu (který by měl v konečné fázi cca. 15-25 minut). Takže jde o to, jestli se vám ten nápad bude líbit, v první řadě vybrat povídku, která by se zfilmovala a poté se půjde dál. Na rovinu říkám že samotné Fanatik Studio se do toho pouštět nebude, pokud se ale setkáme s oporou tady tohoto fóra, věřím že velký počet lidí z celé české republiky by mohl dosáhnout velmi kvalitního výsledku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 15:52 Předmět: |
|
|
Já si myslím, že to není špatný nápad. Viděl jsem už práci Fanatik Studia a mohu říci, že natáčejí kvalitní snímky. Hlasoval bych pro dvaceti minutovou stopáž. Myslíte, že by se to mělo natočit v angličtině nebo v češtině a přiložit titulky? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 15:54 Předmět: |
|
|
MUDR napsal: | Já si myslím, že to není špatný nápad. Viděl jsem už práci Fanatik Studia a mohu říci, že natáčejí kvalitní snímky. Hlasoval bych pro dvaceti minutovou stopáž. Myslíte, že by se to mělo natočit v angličtině nebo v češtině a přiložit titulky? |
Já osobně bych byl pro obě jazykové verze. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
joker

Založen: 1.10.2006 Příspěvky: 141 Bydliště: Köln an der Elbe
|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 16:13 Předmět: |
|
|
Zní to moc hezky, ale kdo to zaplatí? |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 16:25 Předmět: |
|
|
joker napsal: | Zní to moc hezky, ale kdo to zaplatí? |
To bych vyřešil až se dohodne povídka, napíše se scénář a rozvrhne se rozpočet. Až podle toho rozpočtu se to dá rozvrhnout do sponzorů a vlastních zdrojů. Ale věřim že z penězma nebude velkej problém. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 16:30 Předmět: |
|
|
Dobrá 20 minutová povídka se dá natočit s minimálním rozpočtem. Já bych peníze zatím neřešil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nenapadáměžádnýméno Anonymní
|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 18:17 Předmět: |
|
|
Tý jo, to je nápad. A z povídek navrhuju Inkubáce, páč ten bude rozhodně nejlevnější.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 19:01 Předmět: |
|
|
nenapadáměžádnýméno napsal: | Tý jo, to je nápad. A z povídek navrhuju Inkubáce, páč ten bude rozhodně nejlevnější.  |
To jo, ale zase nejkradší. Ten by tak zabral na 2 minuty a ani se to nedá pořádně zahrát. Tahle povídka je zajímavá počtem slov. Nemá žádnou zápletku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 21:36 Předmět: |
|
|
Asi bych dokázal sehnat herce a lidi, co by s tím pomohli, ale to je tak vše, co bych dokázal. Sám hrát nepřipadá v úvahu, protože před kamerou zamrzám a pomoci jinak... záleželo by jak. Už teď nezvládám to, co jsem si umínil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 21:43 Předmět: |
|
|
Hadati napsal: | Asi bych dokázal sehnat herce a lidi, co by s tím pomohli, ale to je tak vše, co bych dokázal. Sám hrát nepřipadá v úvahu, protože před kamerou zamrzám a pomoci jinak... záleželo by jak. Už teď nezvládám to, co jsem si umínil. |
Výborně. Jakou povídku natočíme? já osobně bych se přikláněl k Moře a malé rybky. Byla by asi nejlehčí k natočení. Děje je tam dost a nevyskytují se tam žádné jiné rasy než lidské. Problém by asi byl s lokací. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 21:48 Předmět: |
|
|
Ano, Moře a malé rybky by asi byli ti nejvhodnější. Dokonce bych mohl snad i sehnat holky, co by zahrála Bábi. A možná i tu Stařenku :-)
Lokace? Nějaká travnatá louka by bohatě postačila. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MUDR

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 21:52 Předmět: |
|
|
Hadati napsal: | Ano, Moře a malé rybky by asi byli ti nejvhodnější. Dokonce bych mohl snad i sehnat holky, co by zahrála Bábi. A možná i tu Stařenku
Lokace? Nějaká travnatá louka by bohatě postačila. |
Pokud seženeš Bábi a Stařenku tak by to bylo úžasné. Herecké obsazení těchto dvou rolí bylo pro mne největším oříškem. Myslíš Jaroslovu Pokornou a Naďu Vicenovou? Nebo koho?
Travnatá louka by asi nestačila, máš tam bábin domek, dokence i stařenčin a prales. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pan Priatel

|
Zaslal: čtvrtek 28. prosinec 2006 23:31 Předmět: |
|
|
Tak to je teda fakt ze brutusny napad!
Normalne ste ma prekvapili kamarati!
Hlasim sa dobrovolne ku komparzu :0)
Ale taka jedna dve veticky by mi nezaskodili :0)
Som na va naozaj hrdy!
Ak sa to podari tak to urcite budem nanucovatvsetkym kamaratom!
Vynikajuci napad!
Juu...
A mate k tomu taky profesionalny pristup!
No dobre...
Uz som kludny...
Huuu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pátek 29. prosinec 2006 0:02 Předmět: |
|
|
Právě jsem dočetl povídku Moře a malé rybky a myslím že ke zfilmování bude ideální. Dá se natočit velkolepě, umělecky, má pointu i docela povedené dialogy a je v ní prostě krása Zeměplochy. Co mě přijde škoda je nepřítomnost Smrtě (bez toho se tedy obejdeme) a nějakého trolla (ale tak nějakého nenápadně šoupnem do davu). Čili já jsem pro zfilmování této povídky! Takže jí asi začnu pomalu převádět do scénáře. Jakékoliv nápady na vylepšení pište! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 29. prosinec 2006 0:19 Předmět: |
|
|
Vynikající nápad a pokud by se to podařilo (v což silně věřím a doufám), byla by to výborné.
Bohužel mě nenapadá, s čím bych mohl mohl být nápomocen. Filmová technika je pro mě v podstatě španělská vesnice, neznám nikoho, kdo by byl podobný nějaké postavě... snad jen... kdyby jste hledali nějaký komparz, jsem váš člověk!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|