Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Wishkah

|
Zaslal: pondělí 21. červen 2010 9:25 Předmět: Kidby vs. Kirby |
|
|
Zajímalo by mě jak na to koukáte. Jestli máte raději obálky od Joshe Kirbyho nebo nověji od Paula Kidbyho, případně která obálka se vám líbí nejvíc. Co se týče mě tak kresby Joshe Kirbyho beru jako klasiku, sedící k Pratchettovským knížkám, ale osobně se mi víc líbí styl Paula Kidbyho. Moje nejoblíbenější kresba je Noční Hlídka. A vaše?
Naposledy upravil Wishkah dne čtvrtek 08. červenec 2010 10:32 , celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Adoráta Srdénková

|
Zaslal: pondělí 21. červen 2010 13:20 Předmět: Kirby vs. Kidby |
|
|
Mě se líbí oba stejně, každý z nich má své kouzlo, nicméně si furt zamilovaně prohlížím obrázky v umění ze Zeměplochy Asi je to tim, že Kirby neudělal tolik umění okolo Zeměplochy jako Kidby ( mapy atd.) Např. obrázky v kuchařce a v umění Zeměplochy jsou nejkrásnější podle mě, ale co se týká přebalu, tak..hmmm...ehm asi Zimoděj, Kuchařka a Noční Hlídka, je mi líto, nemůžu se rozhodnout  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rubína

Založen: 14.6.2009 Příspěvky: 1331 Bydliště: ostrůvek s jednou palmou
|
Zaslal: pondělí 21. červen 2010 15:05 Předmět: |
|
|
Těžko říci, co mám radši... na jednu stranu zbožňuji ty klasické obálky a nepřítomnost jediné rovné čáry, všechno takové... hm... svalnaté a na druhou stranu je tu ta úžasná opravdovost mistra Kidbyho, jako by to bylo živé (s výjimkou Anguy, opravdovější - neboli jak si ji představuji - mi přišla od mistra Kirbyho)...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Wishkah

|
Zaslal: pondělí 21. červen 2010 15:25 Předmět: |
|
|
Rubína napsal: | (s výjimkou Anguy, opravdovější - neboli jak si ji představuji - mi přišla od mistra Kirbyho)...  |
Osobně se musím přiznat, že jakkoli se mě styl Paula Kidbyho líbí, a že skutečně dokázal většinu postav zachytit, tak jak sem si je sám představoval, tak Anguu opravdu trefil líp Josh Kirby. U něj je to taková dračice, kdežto u Paula Kidbyho je to taková usedlá dáma |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Adoráta Srdénková

|
Zaslal: pondělí 21. červen 2010 18:08 Předmět: |
|
|
S Anguou souhlasím stejně  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ikshorm Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pondělí 21. červen 2010 18:12 Předmět: |
|
|
Mně plně vyhovují červené obálky dvojknih. Kirbyho psychedelická malba se mi nelíbí obecně a Kidby je sice skvělý kreslíř a za jeho ilustrace ve dvojknihách i jinde jsem velmi vděčný, ale jeho obálky jsou o ničem. 
Naposledy upravil Ikshorm dne pondělí 21. červen 2010 19:14 , celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knize.Vladivoj Člen Klubu Terryho Pratchetta

Založen: 23.10.2006 Příspěvky: 3187 Bydliště: Praha-Morpork/Bjonk/Lancre
|
Zaslal: pondělí 21. červen 2010 19:06 Předmět: |
|
|
Hm, asi budu za dichotoma, ale ke starým knihám Kirby, ale cca od Pravdy mi líp sedí Kidbyho styl. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
germik

Založen: 13.5.2010 Příspěvky: 1323 Bydliště: 4 stěny, stůl a postel...
|
Zaslal: pondělí 21. červen 2010 20:00 Předmět: |
|
|
Pravdu přece ještě ilustroval Kirby .
Já mám kupodivu stejný názor - neumím si představit takovou divočinu jako Barvu kouzel nebo pyramidy s Kidbyho obálkami, a naopak - děsím se představy, jak by vypadal takový Buch!!! nebo knihy o Toničce Bolavé s těma křiklavejma Kirbyho kresbami  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Manticore
|
Zaslal: pondělí 21. červen 2010 20:34 Předmět: |
|
|
Knize.Vladivoj napsal: | Hm, asi budu za dichotoma, ale ke starým knihám Kirby, ale cca od Pravdy mi líp sedí Kidbyho styl. |
to není vůbec špatný nápad, nikdy mě nenapadlo to takhle rozlišovat, ale když o tom uvažuju, tak máš rozhodně pravdu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TheMole Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šimon

|
Zaslal: čtvrtek 01. červenec 2010 18:59 Předmět: |
|
|
Já nevím,já mám prostě se Zeměplochou víc spojeného(a víc mi vyhovuje) Kirbyho  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šlýžkal

|
Zaslal: středa 07. červenec 2010 14:31 Předmět: |
|
|
Nwm proč ale Kirbyho obálky se mi líbí víc,hlavně jak kreslí Smrtě...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rubína

Založen: 14.6.2009 Příspěvky: 1331 Bydliště: ostrůvek s jednou palmou
|
Zaslal: středa 07. červenec 2010 15:53 Předmět: |
|
|
Což takhle přímo sem hodit anketku o nejoblíbenější obálce, kategorie Kirby a Kidby?
U mě Kirby - Nohy z jílu, Kidby - Klobouk s oblohou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Wishkah

|
Zaslal: čtvrtek 08. červenec 2010 10:38 Předmět: |
|
|
Rubína napsal: | Což takhle přímo sem hodit anketku o nejoblíbenější obálce, kategorie Kirby a Kidby? |
Rád bych sem hodil anketu, ale bohužel mi systém neschválil tolik možných odpovědí, kolik nakreslili pánové Kirby a Kidby obálek. A sám si netroufám udělat nějaký úzký výběr, protože bych se určitě netrefil do vkusu každému |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|