Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
effel

Založen: 1.5.2007 Příspěvky: 1472 Bydliště: Brno - zlatej střed Evropy
|
Zaslal: středa 02. květen 2007 19:41 Předmět: |
|
|
TheMole napsal: | effel napsal: | mno, podle me Pratchett neni vzdycky logicky  | Máme adepta na jámu se škorpióny!!! |
oh, to je pocta ,-)) konec koncu kazda reklama dobra i kdybych se musela divat na cedulku "nauc se mluvit"
btw. Hadati tys me kdysi na lopuchu utesoval, kdyz jsem kvuli nemoci nemohla na trpaslika do Chotěboře (ci na nejakou jinou akci, ale myslim, ze to byl F. Fantazie) takze ti s tou vysokou drzim palce  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TheMole Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 20:21 Předmět: |
|
|
effel napsal: | i kdybych se musela divat na cedulku "nauc se mluvit" | btw tady byl překlad imho lepší než originál...TP napsal jen "Learn The Words", zatímco JK stvořil "Slova jsou zbraněmi v boji myšlenek (a nejen tam)"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: středa 02. květen 2007 20:27 Předmět: |
|
|
TheMole napsal: | effel napsal: | i kdybych se musela divat na cedulku "nauc se mluvit" | btw tady byl překlad imho lepší než originál...TP napsal jen "Learn The Words", zatímco JK stvořil "Slova jsou zbraněmi v boji myšlenek (a nejen tam)"  |
hele, tak moc to zas nacteny nemam ja si jen doplnuju vzdelani co se tyce knih s Vetinarim
ale pokud stojis o slovni souboj, tak se rada pridam  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Novom Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: čtvrtek 03. květen 2007 15:46 Předmět: |
|
|
Hadati napsal: | Novom: Vtip je v tom, že to spíš nezvládám, zejména, když jsem se teď rozhodl zkusit se dostat na vysokou (bylo to rychlé rozhodnutí, takže moc nevěřím, že se mi tam podaří dostat tenhle rok, ale i tak se snažím, jak jen to jde). Musel jsem ubrat ze spánku, takže teď mimo víkendů spím většinou kolem pěti hodin. Překvapivě mi to ale vyhovuje víc, než když jsem spal déle. Nejsem teď tolik unavenej.
Ale Zeměplochu si vždy rád přečtu a jelikož už v tom mám velký přehled, tak mě ty obsahové chyby většinou praští přímo do očí. |
To jsem teda myslel, že jsi o něco starší. Spíš že už pracuješ. A 5 hodin spánku ... to není mnoho, uvidíme jak dlouho to vyrdžíš jestli to budeš přehánět, tak za rok máme po Hadatim. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čtvrtek 03. květen 2007 19:24 Předmět: |
|
|
No jo, dopadne jak Hermiona ve "Vězni z Azkabanu" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: čtvrtek 03. květen 2007 21:29 Předmět: |
|
|
TheMole napsal: | No jo, dopadne jak Hermiona ve "Vězni z Azkabanu" |
Abys ty nedopadl jako Pettigrew  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nenapadáměžádnýméno Anonymní
|
Zaslal: pátek 04. květen 2007 8:16 Předmět: |
|
|
TheMole napsal: | btw tady byl překlad imho lepší než originál...TP napsal jen "Learn The Words", zatímco JK stvořil "Slova jsou zbraněmi v boji myšlenek (a nejen tam)" |
Naprosto souhlasim. Tady Kantůrek fakt zabodoval. Překlad je Vetinariovštější než voriginál. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 04. květen 2007 8:26 Předmět: |
|
|
Novom napsal: | To jsem teda myslel, že jsi o něco starší. Spíš že už pracuješ. A 5 hodin spánku ... to není mnoho, uvidíme jak dlouho to vyrdžíš :D jestli to budeš přehánět, tak za rok máme po Hadatim. |
Ano, pracuji a při tom si chci udělat ještě vysokou. Proto budu mít ještě méně času než mám teď.
Spánek doháním většinou o víkendech, kdy spím někdy dokonce až deset hodin. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pátek 04. květen 2007 12:17 Předmět: |
|
|
effel napsal: | TheMole napsal: | No jo, dopadne jak Hermiona ve "Vězni z Azkabanu" |
Abys ty nedopadl jako Pettigrew  | Náhodou, to by nebyl špatný život - být krysou,v jednom kuse ležet v kapse a chrnět...akorát by se okolo nesměl potulovat Crookshanks, ten by mi vadil  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: pátek 04. květen 2007 15:41 Předmět: |
|
|
TheMole napsal: | effel napsal: | TheMole napsal: | No jo, dopadne jak Hermiona ve "Vězni z Azkabanu" |
Abys ty nedopadl jako Pettigrew  | Náhodou, to by nebyl špatný život - být krysou,v jednom kuse ležet v kapse a chrnět...akorát by se okolo nesměl potulovat Crookshanks, ten by mi vadil  |
Joo hochu kocek se po svete toula neurekom  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pátek 04. květen 2007 20:12 Předmět: |
|
|
To mi nemusíš vykládat, já mám dvě doma (tři,když počítám tu dvounohou..) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: sobota 05. květen 2007 15:12 Předmět: |
|
|
TheMole napsal: | To mi nemusíš vykládat, já mám dvě doma (tři,když počítám tu dvounohou..) |
no vidis ta jedna by o tebe pecovala (nebo by te vyhodila z okna, to uz posoudit nemohu) a ty dve zbyle by si z tebe udelali veceri mas krasne vyhlidky na budouci zivot |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knihovník Nev. Univerzity

|
Zaslal: sobota 02. červen 2007 21:25 Předmět: Re: Pátý elefant |
|
|
Knize.Vladivoj napsal: | V Pátém elefantu, nevím kde, jsem narazil na spojení trpasličí lom...ehm, ehm, ehm...neměl to být důl?  | To je dle mého názoru jedno. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
anomen

|
Zaslal: neděle 03. červen 2007 0:18 Předmět: Re: Pátý elefant |
|
|
Knihovník Nev. Univerzity napsal: | To je dle mého názoru jedno. |
v tomto případě to úplně jedno není, protože Elánius mluví o návštěvě Dolního krále:
Tím jsem myslel, že se ještě můžeme vrátit a vzít s sebou místo vás Navážku. I když si myslím, že by došlo ještě k většímu pozdvižení, kdybych vzal do trpasličího lomu trolla… |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

|
Zaslal: neděle 03. červen 2007 2:06 Předmět: Re: Pátý elefant |
|
|
anomen napsal: | Knihovník Nev. Univerzity napsal: | To je dle mého názoru jedno. |
v tomto případě to úplně jedno není, protože Elánius mluví o návštěvě Dolního krále:
Tím jsem myslel, že se ještě můžeme vrátit a vzít s sebou místo vás Navážku. I když si myslím, že by došlo ještě k většímu pozdvižení, kdybych vzal do trpasličího lomu trolla… |
hele, je to sice jiny styl techniky a dovi ceho vseho jeste, kazdopadne v lidove reci se to moc neresi
A Elanius nikdy moc neresil nejake slovni obraty k jeho povaze to vcelku sedi
i kdyz je pravda, ze do teto vety by asi patril spise dul a vypada to na chybu prekladu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|