Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hoptam

Založen: 7.10.2007 Příspěvky: 1027 Bydliště: Nemám, putuju od města k městu
|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 20:47 Předmět: Vánoce jsou tady! |
|
|
Napadlo mě, že bychom to tu mohli zaplavit takovou Vánoční atmosférou =)
Tak povídejte, máte rádi Vánoce? Jsou to pro vás svátky klidu a míru, nebo spíš stresu a shánění dárků? Jak je budete letos trávit? Vzpomínáte rádi to, když jste slavili Vánoce jako malí?
Povídejte, přehánějte xD |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

Založen: 1.5.2007 Příspěvky: 1472 Bydliště: Brno - zlatej střed Evropy
|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 20:58 Předmět: |
|
|
No Pro me jsou vanoce symbolem odpocinku (minimalne 24. od 18:00 do 25. 18:00). Asi od dvanacti mam povinnost rozdavat darky z pod stromecku a vzdycky se mi libi, jak se mi na kresle zvysuje ta hromadka
Jen musim poznamenat, ze jsem cim dal nespokojenejsi se zvysovanim cen knih a cehokoliv, nebot mi kvuli tomu darku ubyva Kdo si dneska muze mimo svatky dovolit nejake knizky? Ja tedy ne :/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Seqoy Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 21:08 Předmět: |
|
|
Noo, pro me jsou to tak do toho 22. svatky stresu, chaosu a hektickeho shaneni darku, pak do toho 24. to prechazi v "prace prace prace" nebot je potreba ozdobit stromek, uvarit tohle tamto, udelat bramborovy salat....a od 24. vecer je to krasny klid a pohoda a vetsinou i uzivani si darku (=kdyz jsem byla mala, tak jsem si pak celej vecer hrala s barbinama, co jsem dostala, loni jsem si kopirovala veci do noveho kompiku, ktery nam byl se sestrou nadelen...uvidime, co bude letos;)) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martinez

Založen: 25.10.2006 Příspěvky: 370 Bydliště: Kladno - město vydolovaného uhlí a spousty oceli žadonící o to aby byla sebrána
|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 21:17 Předmět: |
|
|
Mám rád (a těším se na) kapra a stromek , dárky nějak neřeším - poslední dobou ani nákup - asi to budu ještě shánět 23. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 22:32 Předmět: |
|
|
"Vánoce jsou tady!" ... A už aby byly zase pryč!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 22:34 Předmět: |
|
|
Vánoce mám rád, protože mamka nás vždy z kuchyně vyháněla, aby si všechno mohla v klidu udělat sama a pak si stěžovat, že jí nikdo nepomohl.
Teď je to i tím, že jsme se jako rodina rozprchli, takže vánoční svátky jsou dny, kdy se na pár dní sejdu s mamkou, bráchou (druhý tráví Vánoce s manželkou) a sestrou. A dost se na to těším.
Co se týče dárků, tak tenhle rok mě opustila představivost. Ty nejdůležitější dárky už mám, ale pořád mi chybí drobnosti pro mé kamarády. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Silence Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 22:40 Předmět: |
|
|
Já Vánoce pořád miluju jako malý děcko! Včera se u nás peklo cukroví a ta vůně se ještě dneska všude vznáší. Krása! Dárky už taky mám, takže si to už jen užívám.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VeHaLi Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 23:27 Předmět: |
|
|
Já mám Vánoce moc ráda, ráda pořizuju dárky, nevadí mi je shánět ani v davech, užívám si korzování po vánočních trzích, popíjíme tam svařák a medovinu a mlsáme trdla.
Každý rok peču spoustu cukroví, nejprve perníky, ty musí být se začátkem adventu navěšené na jehličnaté větvi, děláme taky perníkové chaloupky a stromečky. Pak peču asi 20 druhů cukroví, rekord mám z loňska 23 druhů, v této chvílimám už 13 druhů a ještě budu koulet asi 8 druhů nepečených a vánočku (pletu z 6 pramenů) Doma pálíme svíčky na adventním věnci, partnerovi kupuji k Mikuláši adventní kalendář (každý rok sháním nějaký bez Santa Clause, protože ten mi leze krkem), voní aromalampa, pijeme čaje u stotních her a tak.
Na Štedrý den jsem u rodičů, tradičně chodíme na hřbitov za babičkou a dědou, u hrobu si připijeme punčem (ten měj rád děda), babičce tam necháme cukroví a v povznesené náladě jdeme smažit kapra. Jelikož sestry jsou se svými partnery, jsem doma nejmladší, a tak rozděluji rodičům dárky. Po nadílce u nás jdeme k sestře, která bydlí hned vedle a ještě se necháme zaplavit nadšením jejích malých dětí. Na Boží hod přijedemůj partner, další sestra s manželem a tchýní a ještě se naděluje. Na Štěpána mám teprve nadílku se svým partnerem a během vánočních prázdnin navštěvujeme kamarády a rozdáváme a dostáváme další dárky a koukáme na pohádky a hrajeme nové hry, co nám donesl Ježíšek. Silvestra trávíme buˇs přáteli nebo s rodinu, o půlnoci si připíjíme se sousedy a sledujeme s nimi rachejtle, u čehož vypijeme další 2-3 láhve sektu. Na Nový rok jíme čočku a já už pomalu vymýšlím krajku na velikonoční kraslice...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 23:41 Předmět: |
|
|
Když už jsme u toho, na Vánočním srazu nechci vidět žádné dárky. Nejsem schopný jich sehnat tolik pro všechny a pitomosti odmítám kupovat! Dáme si místo toho vínko nebo tak něco.
A Vendy s Maťasem koupíme colu, když jim je těch 12 let. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Seqoy Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 23:47 Předmět: |
|
|
VeHaLi, jo, sehnat adventni kalendar bez Santa Clause bylo fakt tezke, ale nakonec se mi to podarilo !  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 23:53 Předmět: |
|
|
Medvídek Pú je opravdu hezčí. Pověsil jsem si ho pod svého Smrtě, takže to vypadá, jako by mu dýchal na záda. No, Nový rok nepřežije ;-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
effel

Založen: 1.5.2007 Příspěvky: 1472 Bydliště: Brno - zlatej střed Evropy
|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 23:55 Předmět: |
|
|
Hadati napsal: |
Vendy te zabije
Moje mama kupovala adventni kalendare babickam, ktere lezeli s nasi babi na pokoji. Dneska jsem u babicky byla na navsteve a ty pani rikaly "jaka je ta pani Marticka hodna.." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DORFL Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: neděle 09. prosinec 2007 23:56 Předmět: |
|
|
Hadati napsal: | Když už jsme u toho, na Vánočním srazu nechci vidět žádné dárky. Nejsem schopný jich sehnat tolik pro všechny a pitomosti odmítám kupovat! Dáme si místo toho vínko nebo tak něco.
A který sraz že je ten Vánoční? Ten 22. prosince?
Souhlasím s Hadatim, to by byla sebevražda.
Možná že by si mohli toho vína alespoň cucnout, ne? Když jsou ty Vánoce!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: pondělí 10. prosinec 2007 0:43 Předmět: |
|
|
21. 12. v pátek, protože se to hodí více lidem. |
|