Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Asperia
|
Zaslal: pondělí 16. únor 2009 20:01 Předmět: |
|
|
smůla. ale ještě mám stále pár nepřečtených dílů Zeměplochy a hromady další četby. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Astfglt

|
Zaslal: středa 25. únor 2009 23:46 Předmět: |
|
|
Rád bych se zeptal, zda se u nás vydá v originále kniha Nation. Děkuju za odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cellindra Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: čtvrtek 26. únor 2009 12:53 Předmět: |
|
|
Astfglt asi má na mysli, zda se vydá v češtině. Ano, vydá. Překlad už dostane Lenka ke zkontrolování asi do týdne, takže na konci března by se mohl Národ objevit v prodeji. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čtvrtek 26. únor 2009 13:33 Předmět: |
|
|
No ale to by nepsal "v originále", ne?
Dokonce už mám rukopis doma, včera mi ho pan Kantůrek poslal. Ale bude to nějakou chvíli trvat, chci si na tom dát hodně záležet. Takže na konci března nevím nevím, přece jenom to má přes čtyři sta stránek a já jich víc než deset denně obvykle nestihnu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Astfglt

|
Zaslal: čtvrtek 26. únor 2009 15:05 Předmět: |
|
|
:-)Erm... Cellindra to pochopila původně správně, myslel jsem to v originále, v angličtině, jelikož po té opravdu velmi.... uchvacující recenzi, kterou Cellindra napsala:-) jsem se to chtěl pokusit přelouskat ještě takto, jelikož jsem si omylem spojil TheMolův výpočet vydání Nation s Unseen Academicals na duben 2010.
Upřímně jsem nečekal, že by to bylo tak brzy hotové
Cellindra: Děkuju, toto by snad mohlo být i lepší než Malí Bohové Už se moc těším.
Hadati: To už se té nálepky opravdu nikdy nezbavím?...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čtvrtek 26. únor 2009 18:48 Předmět: |
|
|
Taky mě to dost uchvátilo... Pokusím se udělat, co je v mých silách, aby to v češtině neztratilo nic ze svého kouzla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Astmatix
|
Zaslal: čtvrtek 30. duben 2009 8:36 Předmět: |
|
|
Nomy maj v originále i v CZ u Jednorožce za cca 150-200 Kč |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Astfglt

|
Zaslal: středa 03. červen 2009 14:50 Předmět: |
|
|
nakladatel napsal: | Já na Morta nedám dopustit, protože díky němu se série na začátku devadesátých let konečně rozjela a my jsme se rozhodli v ní pokračovat... |
Opravdu AŽ Mort? Myslel jsem, že BK a LF trvalé vydávání Zeměplochy zajistilo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nakladatel Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: čtvrtek 04. červen 2009 20:08 Předmět: |
|
|
Kdepak, od prvního dílu do třetího to šlo strmě dolů, ale Mort najednou to pozdvihl, v podstatě až do dneška na přibližně stejnou úroveň, kromě nových agilních fanoušků, jejichž zájem nám dovolil vydat takové perly jako To nejlepší ze Zeměplošských diářů... ap. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Katk@

|
Zaslal: pátek 14. srpen 2009 19:58 Předmět: |
|
|
Někdo říkal, že když poprvé vydáváš knihu, musíš si náklady zaplatit. Je to pravda? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Knihomol r. .303.

Založen: 25.2.2009 Příspěvky: 3211 Bydliště: Knihovna města Ostravy, C-P
|
Zaslal: pátek 14. srpen 2009 20:30 Předmět: |
|
|
Nejsem pan Nakladatel, ale odpověď se mi zdá natolik logická a samozdřejmá, že si dovolím odpovědět. Podnikat bez počáteční investice se nedá. A odkud by vzal zakladatel počáteční kapitál, než od sebe? Samozřejmě že je možné získat dostatek jiných investorů, ale ty lze snadno nacpat do kategorie "vy." Takže odhaduji, že odpověď zní Ano.
V podnikání se ale příliš nevyznám, takže pokud je některý z mých závěrů chybný, budu sám velmi vděčný za opravu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hadati Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: pátek 14. srpen 2009 20:53 Předmět: |
|
|
Katk@: Pokud se ptáš jako autorka knihy, tak to záleží na tom, zda najdeš nakladatele, který by ti tvoji knihu vydal na své vlastní náklady. Většina se do takového rizika nepouští, ale např. Egon Čierny z nakladatelství Poutník nové autory podporuje. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mágor Člen Klubu Terryho Pratchetta

Založen: 3.3.2009 Příspěvky: 2690 Bydliště: Prágl, Okurkystadt
|
Zaslal: pátek 14. srpen 2009 23:48 Předmět: |
|
|
Občas se stane, že i zavedené nakladatelství vydá prvotinu mladého, nezavedeného autora, vím o případu, kdy to udělalo Domino. Ale stává se to málokdy.
P.S.: Byla to sbírka povídek zaměřená na problematiku trestu smrti v USA, autor Martin Waller, název Absolutní trest. Jméno autora je pseudonym. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mágor Člen Klubu Terryho Pratchetta

Založen: 3.3.2009 Příspěvky: 2690 Bydliště: Prágl, Okurkystadt
|
Zaslal: pátek 02. říjen 2009 9:34 Předmět: |
|
|
Zajímalo by mě, jestli se v Talpressu dostane Unseen Academicals v originále, a pokud ano, tak kdy? Díky za odpověď  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|