Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Šimon

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 16:57 Předmět: Vy a hudební nástroje |
|
|
Tak mě napadlo,probíráme tu dost hudbu,ale nikdo se nepochlubil na co vše umí hrát,tak jací jste hudebníci?
Já hraju na kytaru- mám klasiku,na tu hraju k táboráku a tak,takový klasický písničky. A pak mám asi čtvrt roku elektriku,zatím jen tak zkouším,ale během dvou týdnů bych měl začít pravidelně chodit k učitelovi tak se těším moc a moc. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Samík

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 17:07 Předmět: |
|
|
Tak to ja se muzu pochlubit tim,ze uz sestym rokem navstevuji hru na Pricnou fletnu...a mam i par uspechu..a taky chodim do tria(tam kde hrajou tri fletny),do dechoveho souboru a tak podobne.Bohuzel,pro verejnost jsme hrali s triem jen pro duchodce....ale s dechovkou se da jet i do Italie ci Nemecka. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VeHaLi Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 17:09 Předmět: |
|
|
Já hraji na akustickou kytaru, doprovody k písničkám, k tomu zpívám. Na klasiku jsem chodila rok. Dále jsem schopná vyťukat na pianu písničku a stupnice, klíďo i cis dur, když na to přijde a pronikám do tajů mollových stupnic, obouruč nevládnu. Dále zahraju na zobcovou flétnu, hrála jsem i na 5 strunné banjo a 8 strunou mandolínu. Můj partner má doma hromadu elektrických kytar, zesilovačů, můžu si s nima hrát. Taky máme doma kontrabas a baskytaru, ale to mě moc neláká  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Myriáda Netrefkoulová

Založen: 2.11.2007 Příspěvky: 834 Bydliště: Sto Lat, hlávka 22
|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 17:51 Předmět: |
|
|
Když mi bylo 6, učila jsem se rok a půl na piáno. Pak jsem se asi 2 roky učila na klávesy (proti své vůli).
Pak jsem se coby zapálený samouk naučila zahrát Nothing Else Matters na akustickou kytaru  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Elischka Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 18:15 Předmět: |
|
|
Několik let (asi od první třídy ZŠ až do tercie nebo do kvarty) jsem se nedobrovolně učila hrát na klavír. Nebavilo mne to a ani mi to nešlo. Jakmile byla možnost, tak jsem s tím sekla.
Jinak jsem hrála asi osm let na sopránovou a na altovou flétnu, IMHO docela obstojně. Pak jsem toho jeden rok musela nechat a nějak už jsem se k tomu nevrátila.
Takže momentálně nehraju na nic. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šimon

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 18:48 Předmět: |
|
|
VeHaLi napsal: | Taky máme doma kontrabas a baskytaru, ale to mě moc neláká  |
Ale co jsem se díval jak se hraje na baskytaru,přijde mi to celkem lehké,nebo se pletu?
Ale děsně by mě zajímalo,proč všichni nutí své děti hrát na klavír. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TheMole Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 18:49 Předmět: |
|
|
Moje přítelkyně hraje na flétnu, já jí brnkám na nervy.
To by bylo tak k tomuto tématu vše.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
adam vévoda morporský

Založen: 6.3.2007 Příspěvky: 1034 Bydliště: Tak to už jsem zapomněl...
|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 19:11 Předmět: |
|
|
Já hraju na flétnu a klarinet. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 19:13 Předmět: |
|
|
Simon88 napsal: | Ale děsně by mě zajímalo,proč všichni nutí své děti hrát na klavír. |
U nás to bylo tak, že sestra už hrála na kytaru a u nás byl klavír od babičky, takže pochopitelně rodiče chtěli, aby na něj někdo hrál. A je pravda, že hra na klavír se považuje za základní hudební vzdělání, které přeci jenom není úplně k zahození (což mohu potvrdit, ačkoli mě klavír rozhodně neuchvátil). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šimon

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 19:15 Předmět: |
|
|
Elischka napsal: | Simon88 napsal: | Ale děsně by mě zajímalo,proč všichni nutí své děti hrát na klavír. |
U nás to bylo tak, že sestra už hrála na kytaru a u nás byl klavír od babičky, takže pochopitelně rodiče chtěli, aby na něj někdo hrál. A je pravda, že hra na klavír se považuje za základní hudební vzdělání, které přeci jenom není úplně k zahození (což mohu potvrdit, ačkoli mě klavír rozhodně neuchvátil). |
Tak k zahození určitě není,ale mě kytara baví víc,a dá se přenášet a je mezi lidmi praktičtější Ale já bych chtěl pro změnu někdy alespoň zkusit hrát na dudy (doufám že si to THEMOLE nevyloží špatně ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Myriáda Netrefkoulová

Založen: 2.11.2007 Příspěvky: 834 Bydliště: Sto Lat, hlávka 22
|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 19:16 Předmět: |
|
|
Elischka napsal: | Simon88 napsal: | Ale děsně by mě zajímalo,proč všichni nutí své děti hrát na klavír. |
Moje babička byla klavíristka... tak asi proto
Já bych chtěla umět hrát na violoncello  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 19:29 Předmět: |
|
|
Simon88 napsal: | Tak k zahození určitě není,ale mě kytara baví víc,a dá se přenášet a je mezi lidmi praktičtější |
Ntj, vždycky jsem chtěla jako sestra hrát na kytaru a těžce jsem jí záviděla. Když už na ni nehrála, asi rok jsem se na ni učila hrát sama od sebe, ale pak jsem skončila i s tím.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šimon

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 19:56 Předmět: |
|
|
Elischka napsal: | Simon88 napsal: | Tak k zahození určitě není,ale mě kytara baví víc,a dá se přenášet a je mezi lidmi praktičtější |
Ntj, vždycky jsem chtěla jako sestra hrát na kytaru a těžce jsem jí záviděla. Když už na ni nehrála, asi rok jsem se na ni učila hrát sama od sebe, ale pak jsem skončila i s tím.  |
A proč si přestala? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tonik87 Člen Klubu Terryho Pratchetta

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 20:00 Předmět: |
|
|
Já hraju na akustickou kytaru a zpívám  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šimon

|
Zaslal: středa 15. říjen 2008 20:07 Předmět: |
|
|
Tonik87 napsal: | Já hraju na akustickou kytaru a zpívám  |
No tak já taky u toho zpívám,ostatní říkají že zpívám dobře (chodil jsem pár let do sboru ) ale mě přijde,že to co zpívám je hrozný  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|